2. června 2010 • 14:26

Arsenal odmítl nabídku Barcelony za Fabregase

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona potvrdila, že Arsenalu předložila oficiální nabídku za Cesca Fabregase. Za jednoho z nejlepších světových středopolařů hodlá zaplatit až 40 miliónů liber. Londýnský klub však přestup odmítá. "Fabregas je součástí našich plánů, Barcelona to musí respektovat," oznámilo vedení Arsenalu.



Z možného přestupu léta tak nejspíš sejde. Fabregas má v Arsenalu smlouvu až do roku 2015 a klub se ho vzdát nehodlá. Hráč i vedení Barcelony by však chtělo rozhodnutí šéfů "Gunners" změnit.

Barcelona dokonce poslala na Fabregase oficiální nabídku. "Pracujeme na tom," potvrdil prezident Barcelony Joan Laporta. Za tvořivého záložníka nabídla okolo 30 milionů liber (téměř miliarda korun). Zástupci "Gunners" se však nechali slyšet, že budou chtít klidně dvojnásobnou částku.

Podle britských deníků by se nakonec přestupová částka mohla pohybovat okolo 40 milionů liber. Na uzavření pořípadné dohody klubům nezbývá mnoho času. Fabregas chce mít o své budoucnosti jasno do začátku světového šampionátu, který pro Španělsko začíná 16. června utkáním proti Švýcarsku.




Fabregas na lákání klubu, který v letošní sezoně obhájil ligový titul, evidentně slyší. "Včera odpoledne jsme poslali oficiální nabídku," prozradil na stránkách klubu generální ředitel Barcelony Joan Olivier.

Španělský záložník se nikdy netajil tím, že právě Barcelona je klubem jeho srdce. "Všichni ví, že Cesc s námi chce podepsat smlouvu, ale je tady ještě třetí strana - Arsenal. S nimi se také musíme dohodnout," uvedl Oliver.

Cesc Fabregas po jedné své neproměněné šanci Cesc Fabregas po jedné své neproměněné šanciFoto ČTK/AP


Za Barcelonu hrál Fabregas do roku 2003, než jako šestnáctiletý talent zamířil na Ostrovy. Pro Arsenal je dnes téměř nenahraditelným hráčem, na kterém stojí hra celého týmu. Přesto mužstvo pravděpodobně opustí.

Barcelona zatím vládne letnímu přestupovému trhu. Za 34 milionů liber už z Valencie přivedla kanonýra Davida Villu. Fabregas by byl další posilou do smrtící útočné letky výběru trenéra Guardioly.

Xavi, Fabregas,Iniesta, Pedro, Messi, Villa. Při výčtu ofenzivních hvězd Barcelony se už teď všem soupeřům musí klepat kolena...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud