17. srpna 2010 • 16:15

Další posila pro Real: Özil míří za Mourinhem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý fotbalový reprezentant Mesut Özil přece jen přestoupí z Werderu Brémy do Realu Madrid. Slavný klub sice v minulých dnech neuspěl se svou nabídkou, následně ji však vylepšil a německý celek dal dnes hráči svolení k přestupu. Podle agentury DPA zaplatí Real za hvězdu mistrovství světa 15 milionů eur (asi 372 milionů korun).



Přestup bude definitivně uzavřen ve středu poté, co Özil podstoupí v Madridu zdravotní prohlídku.Jednadvacetiletý ofenzivní záložník je druhým německým reprezentantem, kterého si do týmu přivedl nový trenér Realu José Mourinho.
Již dříve získal ze Stuttgartu Samiho Khediru, který stejně jako Özil zářil na světovém šampionátu v JAR.

Oba hráči, kteří měli velký podíl na zisku bronzových medailí, mají turecké předky.Özil začínal s velkým fotbalem v Schalke, více prostoru dostal až v Brémách, za které odehrál 71 ligových zápasů a vstřelil 13 branek.

Za rok mu však měla skončit smlouva, kterou odmítl prodloužit a byl by tak k mání zdarma. Proto se Brémy rozhodly ho prodat.Zájem o jeho služby měly i Barcelona a Manchester United, který dokonce již připravoval Özilův profil na svých webových stránkách.

Levonohý fotbalista však nakonec dal přednost Realu, kam přichází mimo jiné jako náhrada za Kaká, který kvůli zranění přijde o úvod sezony.Real získal od Mourinhova příchodu již pátou posilu.

Úspěšný portugalský kouč přivedl do klubu i svého krajana Ricarda Carvalha z Chelsea, argentinského záložníka Ángela Di Maríu a z Getafe krajního záložníka Pedra Leóna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud