31. října 2010 • 21:20

Ujfalušiho Atlético zase zaváhalo, Barca zářila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony zničili na domácím hřišti Sevillu pěti góly a na dosud neporažený Real Madrid ztrácejí ve španělské lize jediný bod. Po dvou gólech si na domácí straně připsali kanonýři Lionel Messi a David Villa.



Katalánský velkoklub od začátku svého soupeře zatlačil do obrany a již ve čtvrté minutě otevřel skóre zásluhou Messiho. Se Sevillou to vypadalo ještě mnohem hůř poté, co dostal za stavu 0:2 červenou kartu Konko a na její bránu se začaly valit útoky v ještě větší míře.

"Rádi bychom, aby byla liga trochu více vyrovnaná, ale zdá se, že krok dokáže držet (s Barcelonou a Realem) jen Villarreal," prohlásil záložník Barcelony Busquets.

Argentinec Messi potvrdil, že se mu proti Seville nebývale daří. Tomuto soupeři nastřílel již deset ligových branek.

Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v obraně remizovalo s Almeríou na 1:1 a pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Domácí vyhráli z posledních čtyř ligových utkání jen jednou a z šesté pozice ztrácejí na vedoucí Real už devět bodů.

Výsledek určily už během úvodní půle branky mladých argentinských útočníků. Skóre otevřel po půl hodině prvním ligovým zásahem v sezoně domácí Sergio Agüero, gólem do šatny vyrovnal Pablo Piatti.

Atlético znovu doplatilo na střelecké trápení uruguayského kanonýra Diega Forlána. Nejlepší hráč letošního světového šampionátu v JAR čeká na čtvrtou branku v sezoně už dlouhých jedenáct soutěžních utkání.

Stejný výsledek uhrál také Villarreal na půdě Gijónu. Hostům, kteří odehráli závěrečných třináct minut bez vyloučeného obránce Gonzala Rodrígueze, zachránil remízu útočník Giuseppe Rossi až v poslední minutě z penalty.

Klub s přezdívkou "Žlutá ponorka" tak ztratil bezprostřední kontakt s vedoucími giganty Realem a Barcelonou, na které ztrácí ze třetího místa tři, respektive dva body.

Prvního ligového vítězství v sezoně se dočkali hráči La Coruni, kteří doma porazili barcelonský Espaňol jasně 3:0 a posunuli se na předposlední místo před Jarošíkovu Zaragozu.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
FC Barcelona - FC Sevilla 5:0 (4. a 64. Messi, 24. a 90. Villa, 53. Dani Alves), Gijón - Villarreal 1:1 (69. Castro z pen. - 90. Rossi z pen.), La Coruňa - Espaňol Barcelona 3:0 (28. Adrián, 76. Lopo, 87. Colotto), Málaga - San Sebastian 1:2 (77. Juanmi - 43. Griezmann, 55. Llorente), Santander - Pamplona 4:1 (35. a 62. Rosenberg, 28. Kennedy, 85. Torrenjón - 58. Nekúnam z pen.), Atlético Madrid - Almería 1:1 (33. Agüero - 45. Piatti), Bilbao - Getafe 3:0 (6. Iraola, 12. San José, 83. Gabilondo).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud