7. listopadu 2010 • 21:15

Fotbalisté Realu a Barcelony znovu nezaváhali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v 10. kole španělské ligy v městském derby nad Atlétikem 2:0. Úspěšně tak pokračují v bodových dostizích s rivalem z Barcelony, na kterého mají k dobru jeden bod. Katalánci se na první místo tabulky posunuli jen na dvě hodiny po své výhře nad Getafe 3:1.



Real zvládl derby s Atlétikem

"Bílý balet" prochází ligou bez porážky, od začátku října navíc v domácí soutěži neztratil ani bod. Trenér José Mourinho může být spokojený s tím, že po čtyřech kolech dokázala defenziva jeho týmu znovu udržet čisté konto. Jeho největší hvězda Cristiano Ronaldo vyšla po stejném počtu utkání poprvé gólově naprázdno.


Real zlomil odpor soupeře hned v 13. minutě. S nechtěným přispěním Tomáše Ujfalušiho se dostal míč za obranu k obránci Ricardu Carvalhovi a ten otevřel skóre. Na 2:0 zvýšil záhy z přímého kopu Mesut Özil a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. V druhé půli už se Real do útoku příliš netlačil, ale i Atlético hrozilo jen sporadicky. V největší šanci zabránila Diegu Forlánovi ve skórování tyč.

Barcelona opět řádila venku

Mistrovská Barcelona znovu potvrdila výbornou formu na půdě soupeřů, kde v lize vyhrála i páté utkání v sezoně s celkovým skóre 12:2. Hosty poslal do vedení v 23. minutě Lionel Messi po přihrávce útočného partnera Davida Villy. Hvězdný Argentinec potvrdil svou střeleckou formu a v posledních šesti soutěžních utkáních zaznamenal osm branek.

Za jedenáct minut si barcelonští aktéři vyměnili role a povedenou akci tentokrát zakončil Villa. V 65. minutě se trefil i třetí barcelonský forvard Pedro, jenž svou premiérovou ligovou trefou v sezoně potrestal hrubou chybu obrany Getafe.

Komplikace pro Barcelonu nastaly dvacet minut před koncem, když zahrál v pokutovém území rukou stoper Gerrard Piqué a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště.

Z nařízené penalty poté zkorigoval útočník Manu del Moral. Za dalších deset minut ale snížil naděje domácích Ghaňan Derek Boateng, který po dalším dvojnásobném napomínání vyrovnal počet mužů na hřišti. Barcelona vyhrála v lize počtvrté za sebou.

Zaragoza poprvé vyhrála

První ligové výhry v sezoně se dočkala Zaragoza, která i s Jiřím Jarošíkem v obraně porazila Mallorku na svém hřišti 3:2. Aragonský klub se díky lepšímu skóre posunul na předposlední místo před Málagu s dvoubodovou ztrátou na nesestupové příčky.

V dramatickém utkání domácí Zaragoza dvakrát dotahovala nepříznivý stav a o jejím nejtěsnějším vítězství rozhodl až v poslední minutě proměněnou penaltou záložník Gabi.
Villarreal doma porazil oslabené Bilbao 4:1 a pojistil si třetí pozici za giganty Realem a Barcelonou.

Domácí na svém stadionu naplno bodovali i v pátém ligovém utkání v sezoně a až dnes zde poprvé inkasovali. O branky "Žluté ponorky", která neprohrála od úvodního kola, se postarali Nilmar, Santi Cazorla, Giuseppe Rossi a střídající Jefferson Montero.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:

Almería - Gijón 1:1 (16. Corona - 73. Novo),

Levante - La Coruňa 1:2 (72. Juanlu - 10. Riki, 52. Aythami),

Pamplona - Alicante 3:0
(40. Monreal, 56. Lolo, 90. Vadócz),

Villarreal - Bilbao 4:1 (39. Nilmar, 45. Cazorla, 84. Rossi, 90. Montero - 6. F. Llorente),

Zaragoza - Mallorca 3:2
(57. Lafita, 84. Bertolo, 90. Gabi z pen. - 19. Webó, 61. Pereira),

Getafe - FC Barcelona 1:3 (70. Manu del Moral z pen. - 23. Messi, 34. Villa, 65. Pedro),

Real Madrid - Atlético Madrid 2:0 (13. Carvalho, 19. Özil).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud