13. listopadu 2010 • 22:46

Messi se dvakrát trefil a Barcelona vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili v 11. kole španělské ligy třetí Villarreal na svém hřišti 3:1 i díky dvěma brankám Lionela Messiho. Popáté za sebou v domácí soutěži zvítězili a v čela tabulky znovu vystřídali Real Madrid. Ten se tam vrátí pouze v případě nedělní výhry nad Gijónem. Villarreal prohrál poprvé od úvodního kola.



Katalánský velkoklub poslal na Nou Campu do vedení v 22. minutě útočník David Villa, který zakončil akci spoluhráčů Xaviho a Iniesty. Krátce nato sice domácí skórovali znovu, ale rozhodčí branku neuznal pro ofsajd. Ihned z protiútoku vyrovnal po individuálním průniku Brazilec Nilmar.

Zápas rozhodl dvěma góly v druhém poločase nejlepší barcelonský střelec Messi, který v 58. a 83. minutě potvrdil svou výbornou střeleckou formu. Hvězdný Argentinec skóroval v sedmém soutěžním utkání po sobě. Za tu dobu nasázel Messi soupeřům v domácí soutěži, Lize mistrů a Španělském poháru celkem jedenáct branek.

Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v obraně zdolalo Pamplonu na svém hřišti 3:0 a po třech utkáních v domácí soutěži zvítězilo. Hrdinou zápasu se stal kritizovaný uruguayský kanonýr Diego Forlán, který vstřelil dvě branky a jednu připravil pro svého kolegu z útoku Sergia Agüera.

Radost barcelonských fotbalistů z úvodní branky utkání.
Radost barcelonských fotbalistů z úvodní branky utkání.


Nejlepší hráč letošního světového šampionátu v JAR Forlán se zapsal mezi střelce poprvé od zářijového druhého kola a polepšil si na pět ligových branek. Domácím pomohl k hladkému vítězství i obránce Pamplony Nacho Monreal, který byl po hodině hry vyloučen po druhé žluté kartě.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
Bilbao - Almería 1:0 (10. Llorente), Atlético Madrid - Pamplona 3:0 (26. a 70. Forlán, 41. Agüero), FC Barcelona - Villarreal 3:1 (58. a 83. Messi, 22. Villa - 26. Nilmar).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud