Karel Häring
29. listopadu 2010 • 22:50

Debakl! Barcelona rozstřílela Real Madrid

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

FC Barcelona předvedla fotbalovou fantazii. Svému rivalovi nadělila neuvěřitelný „villagoš“. Ano, Real Madrid zažil potupný výprask 0:5, na kterém se dvěma góly podílel David Villa. Katalánský gigant připravil „bílý balet“ Josého Mourinha o neporazitelnost. Mimořádným výkonem se vrátila na čelo tabulky španělské ligy.



Byl to souboj dvou trenérských stratégů. A vítězem není „Special One“, ale „sPEPcial One“, tedy Pep Guardiola, který i v pátém utkání své kariéry na lavičce Barcelony porazil úhlavního nepřítele a největšího konkurenta. V soukromé bilanci si drží celkové skóre 16:2!



Déšť, který zkrápěl Nou Camp, byl jen jarní přeháňkou v porovnání se smrští, kterou Barcelona smetla naděje Realu Madrid na výhru. Už v 6. minutě přišlo první varování. Messi z pravé strany podkopl míč. Možná to byl nepovedený centr, možná ďábelsky chytrá střela. Ale je to jedno, skončila na tyči.

Jenže o čtyři minuty později už se „Culés“, tedy fanoušci katalánského velkoklubu, radovali. Iniesta poslal do vápna krásnou přihrávku za obranu, Marcelo ji nechtěně zblokoval ke Xavimu, kterému poté stačilo přehodit Casillase.

Byl to přímý zásah do sebevědomí „bílého baletu“. A skvěle hrající Barca brzy náskok navýšila. V 18. našel autor první branky krásným pasem na levé straně nabíhajícího Villu, kanonýr vběhl do vápna a přes Ramose téměř od lajny prudce odcentroval, Casillas míč neudržel a nabíhající Pedro skóroval do odkryté branky.

Messi schytal tvrdý úder od CarvalhaFoto Reuters

Takový vývoj čekal málokdo i z těch fanoušků, kteří před úvodním hvizdem hrdě drželi na hlavou barevné čtverce, jimiž vytvořili spektakulární choreo.

Barcelona úvodní půl hodinu jednoznačně dominovala, předvedla svůj typický fotbal plný pohybu, krátkých rychlých přihrávek. Poměr držení míče v těchto fázích zápasu dosahoval propastných 72:28.

Tlak Barcelony rozmělnila strkanice z 32. minuty. Ronaldo si běžel do autu pro míč, jenž držel kouč Guardiola. Ten jej hned nechtěl dát, tak do něj Portugalec strčil.

Vznikla mela, do níž se zapojil i gólman domácích Valdés. Jak on, tak Ronaldo viděli žlutou kartu. Real se poté mírně zlepšil, otupil převahu „šarlatověmodrých“ a pokoušel se o šance. Jenže ke snížení se nepřiblížil.

S odpovědí na otázku, jestli se Mourinhovi podařilo vymyslet plán na druhý poločas, čekal fotbalový svět jen deset minut. Už v 52. minutě vyslal Messi kolmo za obranu Xaviho, ale ten trefil v šanci jen boční síť.

S přihrávkami za obranu si hosté nevěděli rady a argentinský reprezentant nemusel být ani fotbalový génius, aby si toho nevšiml. V 55. tak narýsoval další přihrávku za borce v bílém a Villa toho dokázal využít.

Aby o včerejší slabině poražených nikdo nepochyboval, stejná dvojice si spolupráci zopakovala o tři minuty později a dokonala totální ponížení královského klubu.

Závěr se proměnil v exhibici Barcelony, frustrování hráči Realu jen sbírali žluté karty (Ramos v závěru červenou) a čekali na poslední hvizd. Ten přišel, ale ke smůle Casillase a spol. až ve chvíli, kdy Jeffren zvýšil na 5:0.

Tohle El Cláscio bylo mimořádné, ale velebit jej budou jen fanoušci Barcy, kteří dnes půjdou do práce pyšně s pěti vztyčenými prsty nad hlavou.

FC Barcelona - Real Madrid 5:0 (56. a 58. Villa, 10. Xavi, 18. Pedro, 90.+1 Jeffren).

Takhle strčil Cristiano Ronaldo do trenéra Guardioly
Takhle strčil Cristiano Ronaldo do trenéra Guardioly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud