6. ledna 2019 • 19:55

Dlouhán Holý zářil v FA Cupu! Desátou nulou pomohl vyřadit Cardiff

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický příběh brankáře Tomáše Holého pokračuje. Český dlouhán, který již třetí sezonu působí v třetiligovém Gillinghamu má za sebou jeden z největších zápasů v kariéře. Ve slavném FA Cupu pomohl totiž skvělým výkonem vyřadit Cardiff (1:0), který působí v Premier League a může se těšit na dalšího zvučného soupeře. „Postupu si strašně vážím, pro většinu z nás je to dost možná i životní úspěch,“ hodnotil duel bývalý gólman Sparty či Zlína.



Svoje kvality 206 centimetrů vysoký brankář potvrzuje již od svého příchodu v lednu 2017. Jakmile se Holý dostal do branky třetiligového Gillinghamu, už z ní neodešel. Není divu, že ho začaly sledovat daleko větší kluby z Championship či Premier League.

Ještě blíž se těmto adresám rodák z Rychnova nad Kněžnou přiblížil v sobotním utkání proti Cardiffu. Nováček Premier League zasypal českého brankáře několika střelami, ale svými zákroky a jednou i za pomocí břevna, udržel Holý čisté konto. 

V této sezoně již desáté. Jen pro srovnání, v té minulé udržel 10 nul za celý rok. A ačkoliv Gillinghamu se v League One příliš nedaří a okupuje spodní příčky v tabulce, Holý patří mezi nejvytíženější brankáře soutěže.

„Kdybychom brzo prohrávali o dva, tři góly, tak by šlo o jednoznačnou záležitost, ale tím, že to bylo dlouho bez branek, tak atmosféra byla naprosto parádní,“ uvedl Holý na svém facebooku.

„A po našem gólu? To byla čistá exploze radosti. Myslím, že nikdo nemůže říct, že jsme si postup nezasloužili. Soupeř byl sice více času na míči, ale my si svoje šance dokázali vypracovat a jednu nakonec i proměnit.“

Holý zápas s klubem z Premier League řadí mezi největší v dosavadní kariéře. „Postupu si strašně vážím, pro většinu z nás je to dost možná i životní úspěch, ale nesmíme ten výsledek příliš přeceňovat a musíme zůstat nohama pevně na zemi, ale rozhodně bychom si tento výkon měli vrýt hluboko do paměti,“ uvedl.

V pondělí čeká Gillingham los další kola. Holého přání? „Další velký tým z Premier League!“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud