7. ledna 2019 • 04:30

Slzy i škádlení Linekera. Outsider v euforii po vyřazení Leicesteru

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný anglický pohár FA Cup každoročně přináší pozoruhodné příběhy o tom, jak outsider přemohl obra. Ani letos tomu není jinak. Už ve třetím kole skončila třeba cesta fotbalistů Leicesteru, kteří nestačili na Newport. Mužstvo ze čtvrté nejvyšší soutěže! Senzační postup si náležitě užili i fanoušci velšského klubu. Někteří jen těžko zadržovali slzy radosti, další zase v emocích popichovali Garyho Linekera, experta BBC a bývalého kanonýra Leicesteru.



„Neuvěřitelné. Přišel jsem o hlas. Na své hráče jsem tolik hrdý, od začátku do konce si počínali excelentně,“ jásal po utkání kouč Newportu Michael Flynn. Jeho celek porazil Leicester 2:1, o nečekaném triumfu rozhodla penalta, kterou pět minut před koncem proměnil útočník Padraig Amond. Šlo přitom o střet třináctého týmu čtvrté ligy s aktuálně sedmým týmem slavné Premier League!

Jenže takový je FA Cup... Prognózy a papírové předpoklady tady mnohdy neplatí. Už ve třetím kole vypadli i další zástupci elitní anglické ligy. Fulham podlehl Oldhamu ze čtvrté nejvyšší soutěže a střelce Cardiffu zase dokonale vychytal český brankář Tomáš Holý v barvách Gillinghamu.

„Gratulujeme soupeři, pro nás jde o velké zklamání. Je těžké to přijmout. Měli jsme dost zkušený tým na to, abychom takový zápas zvládli,“ soukal ze sebe Claude Puel, kouč vyřazeného Leicesteru.

Naopak pro Newport, třetí největší velšské město, jde po fotbalové stránce o událost roku. To bylo patrné i z emotivních reakcí fanoušků. Jeden z příznivců se neubránil dojetí a slavný postup svého klubu přes obrovského favorita oplakal.

Šťastný trenér Newportu Michael Flynn si pozápasové oslavy užil se svým synem
Šťastný trenér Newportu Michael Flynn si pozápasové oslavy užil se svým synem

Své si s fanoušky Newportu užil i Gary Lineker, bývalý anglický reprezentant, který nyní pracuje jako expert pro televizi BBC. Ten se v Leicesteru narodil a v klubu s liškou ve znaku svou mimořádně úspěšnou kariéru zahájil.

Na svém twitterovém profilu nejprve zveřejnil radost domácích příznivců ze vstřelené branky. „Myslím, že fanoušci Newportu si ten gól užívají,“ připsal k videu, na němž se spousta lidí radostně otáčí směrem k Linekerovi v televizním studiu.

Jejich škádlení pak vyvrcholilo po zápase. „Gary, Gary, jaké je skóre?“ zpívali nadšení příznivci Newportu pod tribunou, ze které Lineker utkání ve studiu sledoval. Osmapadesátiletý fotbalový glosátor přijal úsměvnou provokaci s nadhledem a z balkonu fanouškům hlasitě odpověděl: „2:1!“

Newport si užil velký večer a vyhlíží dalšího velkého soupeře, Leicester se až do konce sezony může soustředit jen na Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud