21. ledna 2021 • 22:39

Další hvězda Slavie pálí za West Ham, pomohla do semifinále poháru

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Souček a Vladimír Coufal už po pár měsících mají mezi fanoušky West Hamu velké jméno. Teď si ho začíná vytvářet i další bývalá opora Slavie, která vyrazila na zahraniční angažmá do Londýna. Reprezentantka Kateřina Svitková pomohla svým prvním gólem ve vínovém dresu kladivářkám do semifinále anglického poháru.



Premiérovou trefu v novém dresu si Kateřina Svitková nechala na důležitý moment. Na konci prvního poločasu proti druholigovému Durhamu projel hostující obranou bleskurychlý útok s blond ohohem. Kanaďanka Adriana Leonová proběhla po levém křídle až do pokutového území a Češka si počkala v ideálním prostoru. Přihrávka přišla mezi penaltový puntík a malé vápno, Svitková ve správnou chvíli nastavila nohu a uklidila k tyči důležitý gól na 2:0.

„Vzhledem ke zranění a odehraným minutám mi čekání na první gól až tak dlouhé nepřišlo. Samozřejmě jsem byla zvyklá dávat každý zápas gól, ale tohle je jiná liga a hlavně ode mě trenéři vyžadují jiný styl hry, než který jsem byla zvyklá hrát ve Slavii. Za gól jsem samozřejmě ráda, ale radši jsem za první výhru v letošním roce a postup do semifinále poháru,“ řekla Kateřina Svitková pro web českého ženského fotbalu. 

Po přestávce ženský tým Hammers prosadil ještě jednou a postoupil do semifinále Continental Cupu, kde je čeká derby proti Chelsea - aktuálně nejlepšímu týmu anglické Super League.

Kateřina Svitková dala první gól za West Ham
Kateřina Svitková dala první gól za West Ham

V lize se modro – vínový souboj odehrál na začátku prosince a byl překvapivě vyrovnaný – „Blues“ vyhrály 3:2 a Svitková strávila na hřišti 20 minut, v poslední době už se dostává do základní sestavy a dá se čekat v neděli v dalším derby proti ženám Arsenalu.

Zatímco ženská anglická liga běží, v Česku se funkcionáři a hygienici dnes dohodli na restartu nejvyšší domácí ligové soutěže. Začne se v polovině února a na čele průběžné tabulky mají sparťanky tříbodový náskok na rivalky z Edenu. O další tři body zpět je ženský tým Slovácka.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud