1. června 2021 • 19:05

Ancelotti znovu do Realu. Návrat po šesti letech, nahradí Zidana

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Realu Madrid je Ital Carlo Ancelotti. 61letý kouč s okamžitou platností opouští Everton a přesouvá se do Madridu, kde už před lety působil a dokonce vyhrál Ligu mistrů. Ital nahrazuje Zinedina Zidana, který rezignoval minulý týden.



„Chtěl bych poděkovat vedení, hráčům a všem fanouškům Evertonu za obrovskou podporu. Přestože jsem si působení zde užíval, dostal jsem nečekanou příležitost, která je pro mě a mou rodinu v tuhle chvíli správným krokem,“ uvedl Ancelotti v prohlášení. Everton opustil po 18 měsících.

Bývalý trenér AC Milán, Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Paris St. Germain působil v Realu Madrid v letech 2013 až 2015. Před sedmi lety dovedl slavný celek k desátému vítězství v Lize mistrů v historii. S týmem pak dominoval ve Španělském poháru, evropském Superpoháru nebo na MS klubů.

V této sezoně Real skončil pod Zidaneovým vedením v nejvyšší soutěži druhý za městským rivalem Atléticem a poprvé od sezony 2009/10 nezískal žádnou trofej. „Bílý balet“ tak přistoupil k šesté trenérské změně za posledních pět let.

„Po svých trenérských štacích v Neapoli nebo Evertonu se Ancelotti vrací do Realu s cílem dál přepisovat s největším klubem na světě historii,“ uvedli zástupci španělského klubu.

S Evertonem se Ancelotti loučí poté, co s ním v anglické skončil na 10. příčce.

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud