29. července 2022 • 22:15

Ronaldo k vedení United: Určete mou cenu. Ale naznačil, že může zůstat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo chce hrát Ligu mistrů, Evropská liga je mu málo. A tak hodlá podle anglických médií opustit Manchester United bez ohledu na to, že má na Old Trafford ještě na rok platnou smlouvu. Sedmatřicetiletý Portugalec měl vedení „red devils“ vyzvat, aby určilo částku, za kterou ho prodá. Prý má i zájemce, ale interes Sportingu Lisabon je spíš vlažný. Nebo že by v Anglii nakonec zůstal?



V roce 2003 to byl jeho první velký přestup. Tehdy osmnáctiletý talent Cristiano Ronaldo přestoupil ze Sportingu Lisabon do Manchesteru United, kde začal naplno budovat svou značku CR7. Teď, po 19 letech, by se kruh mohl uzavřít. Má to být právě portugalský vicemistr, kdo o angažování kapitána reprezentace uvažuje.

Ronaldo do přípravných zápasů United zatím nezasáhl, turné po Asii a Austrálii vynechal z „rodinných důvodů“. Chybí i v nominaci na sobotní přátelský duel s Atlétikem Madrid, nicméně na Instagramu naznačil, že se za „reds“ poprvé ukáže v nedělním zápase proti Vallecanu. „V neděli Král nastoupí,“ reagoval Ronaldo na příspěvek na fanouškovské stránce, která se zabývala jeho absencí v kádru.

Anglická média přesto denně přicházejí se zprávami, že na Old Trafford nechce pokračovat, protože se tam v nadcházející sezoně nebude hrát Liga mistrů. „Určete cenu, za kterou mě prodáte,“ měl říct v doprovodu svého agenta Jorgeho Mendese.

Velkokluby mezitím zvěsti o angažmá pětinásobného vítěze Zlatého míče odmítaly. Šéfové Bayernu Mnichov přiznali, že se o Ronaldovi bavili, ale nevyhodnotili jej jako vhodnou posilu, v Atlétiku Madrid se zase proti postavili fanoušci.

Mocný agent Jorge Mendes ale s minimálně jedním klubem jedná. Podle serveru The Athletic má jít právě o „domovský“ Sporting, který v poslední sezoně sice v domácí soutěži skončil šest bodů za FC Porto, ale splňuje hlavní Ronaldovu ambici – bude hrát Ligu mistrů.

Angažováním CR7 si ale podle The Athletic není jistý ani sportovní ředitel Sportingu Rúben Amorim, který má obavu, zda by zapadl do herního stylu týmu. Otázkou jsou i peníze. V United bere Ronaldo v přepočtu přes 10 milionů korun týdně, na jihu by zřejmě musel ze svých požadavků ustoupit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud