Jonáš Bartoš
Premium
3. února 2023 • 05:00

Pekhart: Turecko? Nechtěl jsem zůstat. Lákal ho Pelta, volal mu Bílek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrací se „domů“. Druhé angažmá v Legii bere Tomáš Pekhart (33) jako vytouženou destinaci, kde opět nachází radost z fotbalu. Český útočník si prošel náročným půlrokem, který vyvrcholil předčasným ukončením angažmá v Gaziantepu. Člen národního týmu v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz otevřeně vypráví o problémech v Turecku, trénování s jabloneckým béčkem nebo rozhovorech s Miroslavem Peltou a Michalem Bílkem.



Po měsíci a půl bez klubu dopadla Pekhartova budoucnost nejlépe, jak si představoval. Dohoda na rok a půl dlouhém kontraktu v Legii znamená splnění velkého přání. Vytáhlý forvard chce navázat na povedené roky, které vyvrcholily triumfem mezi střelci polské ligy a titulem. „Podepsal jsem ve velkoklubu,“ vyzdvihuje zázemí a fungování největší fotbalové organizace v Polsku. Upřímně popisuje i nepříjemnosti v Turecku, které mu v mnohém otevřely oči.   

Proč jste preferoval návrat do Legie?
„Od chvíle, co jsem rozvázal smlouvu, jsem se chtěl vrátit do Polska. Už od léta, když jsem odcházel, jsem celou dobu v kontaktu s trenérem, klubem i klukama. Neustále mi říkali, ať se vrátím. Když jsem rozvázal smlouvu v Turecku, pro mě i pro rodinu to byla jasná první varianta. Všichni jsme se chtěli vrátit do klubu, kde kdyby nenastaly určité okolnosti v létě, nikdy bych neodešel. Jsem šťastný, že se můžu vrátit do Legie.“

Jak probíhala jednání?
„Docela složitě. Byli jsme v kontaktu s trenérem (Kosta Runjaic), udělal pro to hodně i sportovní ředitel (Jacek Zielinski), aby se to uskutečnilo. Tlačili na to, abych se vrátil. Kdyby nebylo jich, k dohodě by nedošlo. Trenér mě chtěl už od léta, celou dobu jsme byli v kontaktu, sportovní ředitel to samé. V létě jsme se bohužel nedohodli na podmínkách smlouvy. Jednali jsme, ve chvíli, kdy mně klub nabídl něco, co bych přijal, už jsme byli s agentem na cestě na zdravotní prohlídku do Turecka. Tam jsem nemohl říct ne, dal jsem jim slovo.“

Řešil jste i jiné nabídky?
„Měl jsem hodně nabídek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud