4. května 2009 • 10:48

Ronaldo vyhrál. A pak málem uhořel!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Corinthians s hvězdným Ronaldem získali v neděli titul v mistrovství brazilského státu Sao Paulo. Po výhře 3:1 z domácího prostředí jim k tomu v odvetě proti Santosu stačila remíza 1:1.



Při závěrečném ceremoniálu však fotbalisté místo radostných oslav mysleli spíše na to, jak neuhořet. Na provizorním podiu uprostřed stadionu přichystali pořadatelé ohňostroj, který se jim vymkl z kontroly.

Hořet začaly i papírové konfety, oheň však byl rychle udušen. "Bylo jasné, že to chytne. Měli si vymyslet něco lepšího," zlobil se na pořadatele slavný kanonýr vítězného týmu Ronaldo, jenž dvakrát skóroval v úvodním zápase.

"William (kapitán Corinthians) se mohl popálit a místo oslav bychom mohli být teď s ním v nemocnici," dodal. V hledišti nechyběl ani reprezentační kouč Carlos Dunga, čímž opět přiživil spekulace, že by mohl dvaatřicetiletého Ronalda povolat znovu do národního týmu.

Ronaldo hrál naposledy za Brazílii na světovém šampionátu v Německu, kde obhájci titulu skončili ve čtvrtfinále po prohře 0:1 s Francií. "Nejdřív musím myslet na Corinthians, až potom může být jako důsledek toho národní tým," sdělil novinářům fotbalista, jenž rok nehrál kvůli vážnému zranění kolena.

V šampionátu státu Carioca vyhrálo potřetí za sebou Flamengo, které po dvou remízách 2:2 porazilo Botafogo na stadionu Maracaná až v penaltovém rozstřelu. Hvězdou se stal brankář Bruno, jenž už během zápasu jeden pokutový kop chytil, další dva zneškodnil v rozstřelu. "Penalty nejsou loterie," zdůraznil, že jeho zákroky nebyly náhodné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud