8. ledna 2007 • 00:00

Vážně nemocný Mareček dotrénoval

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

- AKTUALIZOVÁNO - Fotbal je jen hra, jakoby znělo v uších, když fotbalový trenér Vlastislav Mareček v Teplicích oznámil konec. Ze zdravotních důvodů se rozhodl přestat prvoligový tým a veškerou energii věnovat léčení.



Fotbalový trenér Vlastislav Mareček končí ze zdravotních důvodů na lavičce Teplic. Podle dnešního deníku Sport jej postihla vážná nemoc, která vyžaduje dlouhodobou léčbu. Marečkovo rozhodnutí potvrdil na tiskové konferenci i ředitel klubu František Hrdlička. "Mám závažné onemocnění, které si vyžádá dlouhodobou léčbu. Dohodli jsme se proto s vedením klubu na řešení, které bude prospěšné pro všechny strany," řekl Mareček pohnutým hlasem na tiskové konferenci. U osmého týmu podzimní ligové části jej dočasně nahradit trenérská dvojice Jiří Bartl, Svatopluk Habanec. Přípravu na jarní část ligy čtyřicetiletý kouč s mužstvem ještě zahájil, když ho o víkendu vedl na halovém turnaji v Drážďanech, kde se Severočechům nepodařilo obhájit loňské prvenství. Dál již však pokračovat nebude a vedení klubu do konce ledna definitivně oznámí, kdo mužstvo povede v jarní části sezony. Mareček se léčí už několik týdnů, na tvrdý boj se zákeřnou nemocí je prý připraven. Ví, co jej čeká. "Když jsem začínal v první lize ve Zlíně, tak jsem ten první poločas boje s nemocí zvládl. Teď mě čeká další fáze a věřím, že s velkou podporou, kterou už teď cítím, to zvládnu zase. Díky všem lidem, kteří mi posílají tolik povzbudivých textových zpráv," řekl odstupující trenér. Mareček působí také jako asistent trenéra Ladislava Škorpila u reprezentačního výběru do 21 let, této pozice se zatím podle sportovního deníku vzdávat nechce i proto, že nevyžaduje každodenní vytížení. Čtyřicetiletý Mareček byl po jabloneckém lodivodovi Petru Radovi nejdéle sloužícím koučem u ligového týmu. Do Teplic přišel s pověstí talentovaného a pracovitého trenéra nastupující generace před sezonou 2004/05, v dalších dvou letech dovedl Severočechy ke třetímu a čtvrtému místu v lize. Mareček v první lize odkoučoval 137 utkání s bilancí 55 výher, 47 remíz a 35 porážek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud