8. ledna 2007 • 00:00

Finalisté MS ovládli galavečer světového fotbalu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalisté mistrovství světa dnes ovládli tradiční galavečer světového fotbalu, který mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků IFFHS uspořádala v Salcburku.



Finalisté mistrovství světa dnes ovládli tradiční galavečer světového fotbalu, který mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků IFFHS uspořádala v Salcburku. Marcello Lippi si odnesl cenu pro trenéra roku, Gianluigi Buffon vyhrál soutěž o nejlepšího brankáře a Zinédine Zidane předčil v anketě o nejlepšího tvůrce hry i věhlasného Brazilce Ronaldinha. Jedničkou mezi rozhodčími je podle statistiků rovněž aktér závěrečného zápasu MS Horacio Elizondo z Argentiny. Naopak na italského sběratele trofejí Fabia Cannavara tentokrát žádná cena nezbyla. Ceremoniálu byl přítomen i předloňský král světových brankářů Petr Čech, který však letos jen sledoval třetí Buffonovu korunovaci po letech 2003 a 2004. Jednu z cen předával také Josef Masopust. "Géniem fotbalu" byl vyhlášen Franz Beckenbauer, nejlepším klubovým trenérem je Frank Rijkaard z Barcelony, který předčil Josého Mourinha z FC Chelsea. Klubem roku se podle propočtů fotbalových expertů stal vítěz Poháru UEFA FC Sevilla před milánským Interem, naopak nejlepší ligou je italská Serie A před španělskou nejvyšší soutěží. Hned několik kategorií měli střelci. Kanonýrem roku byl na základě gólů dosažených v reprezentačním mužstvu a v mezinárodních klubových soutěžích vyhlášen Chilan Humberto Suazo, ligovým střelcům vládl Klaas Jan Huntelaar z Ajaxu Amsterodam. Nejefektivnějším útočníkem pak byl Estonec Vjatšeslav Zahovajko, který v 21 zápasech dal 25 branek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud