9. ledna 2007 • 00:00

Žižkov chce ligu! Přijde Švancara s Blahou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žižkovská Viktorka se třese na návrat do první ligy, ale nejdřív si jej musí vybojovat. Vedoucí tým druhé ligy však k postupu budou pomáhat Lubomír Blaha s Petrem Švancarem.



Především na Slovensku posiluje před jarní sezonou Viktoria Žižkov. Vedoucí tým druhé fotbalové ligy potvrdil, že k návratu do nejvyšší soutěže mu budou pomáhat i někdejší útočník Sparty a Slovácka Lubomír Blaha s dřívějším útočníkem Slavie a Brna Petrem Švancarou. O možném Švancarově příchodu se spekulovalo už dříve a dnes se potvrdilo, že fotbalový hračička znovu míří do Prahy. Zatím jen na půlroční hostování z Interu Bratislava, ovšem Žižkov má na brněnského odchovance i opci. Přichází také Blaha, který naposledy působil v Žilině. "Ten podepsal dvouletou smlouvu," upřesnil mluvčí. Na Žižkov míří i třicetiletý slovenský záložník Marek Bažík. Ten dosud působil v Banské Bystrici, kde stačil nastřílet šest branek, pouze o gól méně než Jan Nezmar, který se vrací z Ružomberku do Liberce. V žižkovském kádru bude během přípravy také Jozef Jelšic, kterého bude pražský tým testovat. Sedmadvacetiletý útočník naposledy působil v Púchově, ale loňský rok promarodil s těžkým zraněním kolena. Viktoria naopak uvolnila do Příbrami Michala Kropíka s Pavlem Eismannem. "Oba se však vrátí v létě zpět do klubu. Vedení jim dalo možnost během jara sbírat prvoligové zkušenosti," vysvětlil tiskový mluvčí Jiří Fryc.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud