10. ledna 2007 • 00:00

Čech hlásí: Jsem fit!

Autor:
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva! Přesně 87 dnů poté, co po brutálním faulu Stephena Hunta s proraženou lebkou téměř bojoval o život, se Petr Čech cítí být připravený k návratu.



Skvělá zpráva! Přesně 87 dnů poté, co po brutálním faulu Stephena Hunta s proraženou lebkou téměř bojoval o život, se Petr Čech cítí být připravený k návratu. Podle prvních černých prognóz měl přitom přijít o celou sezonu... Jenomže brankář Chelsea je cílevědomý bojovník. "Po fyzické stránce jsem stoprocentně v pořádku," hlásil včera z Londýna. Přání trenéra José Mourinha, který by českého fotbalistu rád nominoval už pro zápas s Liverpoolem 20. ledna, tak nyní stojí v cestě poslední "maličkost": lékařské vyšetření, které potvrdí, že prasklá lebka je definitivně zahojena.


Čech: Jsem připravený Brankář Chelsea se cítí fyzicky stoprocentně fit a čeká na rozhodující zdravotní testy Brankář Petr Čech přiznal, že pokud kontrolní vyšetření lebky v druhé polovině tohoto týdne neodhalí žádné komplikace, bude se jeho návrat do fotbalu počítat jen na dny. "Musím říct, že po fyzické stránce se již cítím stoprocentně připravený," uvedl na svých internetových stránkách čtyřiadvacetiletý gólman, který byl v pondělí vyhlášen mezinárodní federací fotbalových statistiků a historiků třetím nejlepším brankářem světa za rok 2006. Čech podstoupí v nejbližších dnech rozhodující vyšetření: pokud lékaři zjistí, že je prasklá lebka stoprocentně zahojena, okamžitě se pustí do plného brankářského tréninku. "Poté, co mi dají zelenou k návratu na trávník, už bude záležet jen na mně, jak se budu cítit a kdy budu připraven nastoupit k prvnímu utkání," prohlásil Čech. Zatím nesdělil, který zápas přichází v případě pozitivních výsledků v úvahu, kouč Chelsea José Mourinho však v minulém týdnu překvapil výrokem, že chce mít Petra v brance už pro duel Premier League v Liverpoolu (20. ledna). Původně se hovořilo o návratu v první polovině února. Čech stále podstupuje tréninky, při kterých nesmí padat a skákat, hrává tenis, plave a posiluje. "S průběhem rekonvalescence jsem spokojen, vše funguje bez problémů." Minulou sobotu se dokonce zúčastnil předzápasové rozcvičky před střetnutím třetího kola Anglického poháru ChelseaMacclesfield (6:1). "Bylo to součástí mého normálního tréninku, který v těchto dnech absolvuji. Po zápase mě čekal ještě bazén a posilovna," okomentoval překvapivou účast na svých stránkách. Česká reprezentační jednička chybí "Blues" od 14. října, kdy mu záložník Readingu Stephen Hunt způsobil frakturu lebeční kosti, a na Stamford Bridge se nemohou dočkat jeho návratu. Chelsea prožila během vánočních svátků krizi, ve čtyřech duelech po sobě inkasovala osm branek. "To je opravdu moc. Škoda je i to, že jsou to většinou góly ze standardních situací. Při nich je patrné, že nám chybí John Terry a jeho výška," vyzdvihuje důležitost kapitána týmu. "A taky máme v poslední době i smůlu. Ve vápně se vždycky míč odrazí k soupeři..." Vítěz posledních dvou ročníků Premier League ztrácí po 22 kolech na vedoucí Manchester United šest bodů, Čech pochopitelně věří, že má Chelsea stále velkou šanci na mistrovský hattrick. "Ztráta není malá, ale do konce soutěže zbývá řada kol a rozhodně není nic ztraceno."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud