10. ledna 2007 • 00:00

Sparta dostala od Udine nabídku na Sivokův přestup

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský reprezentant Mauro Lustrinelli možná nebude posledním hráčem ze základního kádru sparťanských fotbalistů, kteří pražský klub v zimní přestávce opustí.



Švýcarský reprezentant Mauro Lustrinelli možná nebude posledním hráčem ze základního kádru sparťanských fotbalistů, kteří pražský klub v zimní přestávce opustí. Sparta dnes totiž prostřednictvím mluvčího Lukáše Přibyla potvrdila, že dostala od italského Udine nabídku na přestup kapitána týmu Tomáše Sivoka. "Sivok je právě na zdravotních testech v Barceloně, kde sídlí majitel Udinese. Nebráníme se jednání, Udinese je kvalitní klub. Tomáš projevil sám zájem o prestižní italskou ligu. Nutnou podmínkou je, aby nabídka byla dostatečně atraktivní i z pohledu Sparty," uvedl Přibyl na sparťanském webu. Třiadvacetiletý Sivok přišel do Sparty před pěti lety a už několikrát se zdálo, že ji opustí. Nejprve ho chtělo letenské vedení vyměnit do Teplic jako součást přestupu Petra Voříška. Fotbalista se však proti plánům klubových šéfů postavil a nakonec se stal jednou z hlavních sparťanských postav v době dvouleté krize po odchodu trenéra Františka Straky. Ve chvíli, kdy Sparta zamířila znovu do čela tabulky, se ale Sivok možná vydá na první zahraniční angažmá. V poslední době měl Sivok smůlu na zranění. Nejdříve měl přetržené kolenní vazy, poté si zlomil nohu a v průběhu podzimu ho trápily bolesti břišních svalů. Kvůli tomu v minulém týdnu absolvoval drobný chirurgický zákrok, ale už na příští týden plánuje zapojení do plné přípravy. V české lize odehrál Sivok 101 utkání a vstřelil sedm branek. Na svém kontě už má také dva reprezentační starty.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud