11. ledna 2007 • 00:00

Žůrek se upsal na tři roky Zlínu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Forrest Gump se proběhl do německého Braunschweinigu, aby se nakonec vrátil do Česka. Už však ne do ostravského Baníku, ale do Zlína.



Novou posilou fotbalistů Tescomy Zlín bude sedmadvacetiletý útočník Baníku Ostrava Libor Žůrek, který v novém působišti podepsal tříletou smlouvu. Žůrek byl v minulých dnech na zkoušce v německém druholigovém Braunschweigu, nakonec dal ale přednost startu v týmu, který je po podzimní části české ligy na čtrnáctém místě ligové tabulky. "Je to naše nejdražší posila. Částku, za kterou jsme hráče získali, ale zveřejňovat nebudeme. Žůrka si vyhlédli naši trenéři. U hráče takových kvalit by byla škoda, aby vysedával v Baníku jen na lavičce," řekl předseda představenstva Tescomy Zlín Josef Duda. V podzimní části první ligy sice nastoupil Žůrek v dvanácti zápasech, ale ani jedno utkání neodehrál celé bez střídání. Na hřišti strávil za celý podzim pouze 380 minut. "S Žůrkem jsme byli v kontaktu už delší dobu. Je to přesně typ hráče, kterého potřebujeme do brejkových situací. Hlavně v zápasech na hřištích soupeře, kde se nám dlouhodobě nedaří," uvedl trenér Zlína Pavel Hoftych. Žůrek by se měl zapojit ve Zlíně do přípravy v pondělí, odkdy tým čeká týdenní kondiční soustředění v Luhačovicích. Hoftych ale věří, že by se hráč mohl objevit ve zlínském dresu už v sobotním utkání Tipsport Cupu v Brně proti Slovácku. "Záleží na dohodě obou klubů. S Žůrkem jsem mluvil a je připraven už v sobotu nastoupit," dodal kouč. V první lize odehrál zatím Žůrek 165 ligových zápasů a vstřelil v nich 23 branek. "Žůrkem ale výčet příchodů nových hráčů nekončí. Chtěli bychom získat ještě jednoho útočníka," dodal Duda.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud