12. ledna 2007 • 00:00

Spiceboy vydělá přes pět miliard

Autor:
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší fotbalová pravá noha Anglie patří Davidu Beckhamovi! Ta se v létě vydá z Madridu do Spojených států a vrhne se do služeb Los Angeles Galaxy!



Po tučných letech v Manchesteru United a pomalém fotbalovém umírání v dresu Realu našel David Beckham zemi zaslíbenou! V létě se totiž vydá z Madridu do Spojených států, konkrétně do Los Angeles, města s největší koncentrací celebrit na světě. A nebude to zadarmo. "Beck" si přijde za pět let v dresu LA Galaxy na téměř 250 milionů dolarů. Tedy na více než pět miliard korun. Přestup z Madridu do LA bude možná největším kšeftem v historii sportu. Davidův plat? Pakatel, tři miliony dolarů ročně (64 milionů korun). Jenomže počítejte dál. Devětatřicet milionů dolarů (832 milionů korun) bude dál dostávat z již uzavřených smluv. A 200 milionů dolarů (4,28 miliardy korun) mu vynesou připravované komerční aktivity v USA. Takže jestliže se už nyní Beckhamův majetek odhaduje kolem 169 milionů dolarů (asi 3,6 miliardy korun), v dalších pěti letech se podle všeho ještě pořádně rozroste. "Real mě v tomto týdnu požádal, abych se rozhodl o své další budoucnosti, a nabídl mi novou smlouvu. Po uvážení všech možností jsem se rozhodl odejít do LA Galaxy a hrát od srpna MLS. Této variantě jsem dal přednost před setrváním v Madridu, stejně jako před možností přestoupit do jiného evropského klubu," uvedl ve svém prohlášení Beckham. Jasně tím tak dal najevo, že vzdává boj o návrat do anglické reprezentace a hodlá v příštích letech především "rýžovat" a užívat si života společenské celebrity. Svým rozhodnutím rozjásal komisionáře MLS Davida Gerbera. "David Beckham je celosvětová sportovní ikona. Jeho rozhodnutí pokračovat v báječné sportovní kariéře v MLS znamená, že se Amerika stává skutečnou fotbalovou zemí," okomentoval Gerber příchod největší hvězdy v dějinách MLS. Sám Gerber udělal pro příchod Beckhama opravdu hodně. Před časem dokonce inicioval změnu pravidel, která přestup anglického záložníka posunula do reálné roviny. Vedení soutěže totiž od příští sezony umožnilo každému týmu koupit jednu opravdovou hvězdu, jejíž plat se nebude započítávat do platového stropu. Ten činí pouhé dva miliony dolarů na tým. "Beckham není jen ikonou sportovní, ale i kulturní a společenskou. Jeho příchod je pro Galaxy obrovská chvíle," mne si ruce Alexi Lalas, manažer LA Galaxy. Se Španělskem se prý Beckhamovi budou loučit těžko. "Čtyři sezony v Madridu jsem si úžasně užil. Vedení mužstva mi dalo příležitost zahrát si ve skvělém týmu před skvělými fanoušky. Po zbytek smlouvy vynaložím sto procent svého úsilí ve prospěch Capellova týmu," svěřil se Spiceboy, manžel bývalé zpěvačky, členky Spice Girls, Victorie Adamsové, ve svém tiskovém prohlášení. V letošní sezoně se však Beckhamovi v Madridu příliš nedaří. V úvodní sestavě nastoupil pouze pětkrát...

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud