5. července 2007 • 00:00

Robinho zajistil Brazílii další výhru a postup

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Brazílie podruhé za sebou spasil na mistrovství Ameriky útočník Robinho. Drobný hráč Realu Madrid zařídil gólem z penalty vítězství 1:0 nad Ekvádorem.



Fotbalisty Brazílie podruhé za sebou spasil na mistrovství Ameriky útočník Robinho. Drobný hráč Realu Madrid zařídil ve středu gólem z penalty obhájcům trofeje vítězství 1:0 nad Ekvádorem a postup do čtvrtfinále ze druhého místa skupiny B za Mexikem. Na úvod vyřazovacích bojů si Brazilci zopakují utkání s Chile, které v základní části porazili 3:0 díky hattricku Robinha. Třiadvacetiletý hráč je zatím jediný brazilským střelcem na turnaji a se čtyřmi brankami vede pořadí kanonýrů Copy América. Trenér Carlos Dunga však tvrdí, že jeho tým nespoléhá pouze na Robinha. "Záleží na všech hráčích. Když se podíváte na zápas s Chile, tak tam Vagner Love zařídil penaltu, připravil druhý gól a měl zásluhu i na třetím. Takže to není jen Robinho," řekl Dunga po zápase s Ekvádorem, v němž jeho svěřenci výkonem opět nepřesvědčili. Vysvobodila je až sporná penalta z úvodu druhého poločasu. Robinho po zákroku Espinozy ve vápně teatrálně upadl, argentinský sudí Pezzotta mu nejprve ukázal, ať vstane, ale pak nařídil penaltu. Ekvádorci se v závěru snažili o vyrovnání, dvakrát se rovněž dožadovali pokutového kopu, avšak bez odezvy. Další známou čtvrtfinálovou dvojici tvoří pořádající Venezuela a Uruguay.


Výsledky: Skupina B: Mexiko - Chile 0:0 Brazílie - Ekvádor 1:0 (0:0) Branka: 56. Robinho z pen.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud