25. srpna 2007 • 00:00

Objekt dne: Bílkův nos

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Michal Bílek vychází z tunelu na hrací plochu a pomalu míří ke středu Axa Areny. Je zády k hlavní tribuně. Nic se neděje.



Trenér Michal Bílek vychází z tunelu na hrací plochu a pomalu míří ke středu Axa Areny. Je zády k hlavní tribuně. Nic se neděje. Jakmile ale otočí hlavou doprava, spustí se kulometná palba spouští fotoaparátů. Cíl? Bílkův nos. Sparťanský kouč totiž přes něj ve čtvrtek večer dostal v jedné z vršovických pizzerií. Šarvátka s útočníkem pro něj skončila pohmožděným nosem, ale žádné fialové obrazce se na Bílkově obličeji druhý den neobjevily. "Říkali jsme si, že přijde bůhvíjak zmlácený, ale naštěstí měl jen ránu na nose, přes kterou měl náplast," prozradil jeden ze zaměstnanců letenského klubu. Krátce po 16. hodině, necelou půl hodinu před startem pátečního tréninku, vjíždí do areálu Axa Areny policejní auto s třemi muži v uniformách. Zastavují až u hlavní recepce. Že by si šli pro trenéra a odvezli ho podat svědeckou výpověď. Ne, "obětí" je messenger, který odevzdal na klub nějakou zásilku. Ale zřejmě spěchal až příliš a porušil nějaké pravidlo, tak musí ukázat doklady. Když se policejní vůz otáčí u čekajících novinářů, zazní z hloučku dotaz. "Trenéra si neodvezete?" "Jestli chcete, tak ho vezmem," rychle zareagoval policista za volantem. Dvaačtyřicetiletý Bílek se den před derby s Viktorií Žižkov kvůli incidentu nechtěně stal nejžádanějším sparťanem. Ale klub poskytl jen jeho krátké vyjádření a na úvodní čtvrthodinu otevřel trénink pro fotografy a televizní štáby. Bylo jich požehnaně, z České televize dokonce přijeli jak z redakce zpravodajství, tak ze sportovního oddělení. A všechny štvalo, že je nechali natáčet či fotit nikoliv z plochy, ale z hlavní tribuny, vzdálené dvacet třicet metrů od hřiště. Když se Bílek otočil celým tělem směrem k hlavní tribuně, ozvala se další palba. Cíl byl "zasažen" naplno. Fotografové nepotřebují ani celou povolenou čtvrthodinu a odcházejí. Vědí, že žádné monokly nezachytí. Jen malý flastříček.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud