Jakub Konečný
23. října 2018 • 18:05

Plzeňští mladíci trápili slavný Real! Báli se o výsledek, těšilo Gabriela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MADRIDU | Po domácí remíze s CSKA Moskva (1:1) a famózní výhře na hřišti AS Řím (4:3) tentokrát devatenáctka Plzně poprvé narazila. Na Estadio Alfredo Di Stéfano v tréninkovém centru Valdebebas padla po dvou naprosto rozdílných poločasech 2:3.



Dorostenci Viktorie Plzeň si připsali v tomto ročníku UEFA Youth League první prohru, když nestačili na vrstevníky z Realu Madrid, který doma po dramatickém průběhu zvítězil 3:2. Po třech odehraných zápasech jsou nicméně červenomodří se čtyřmi body stále na druhém postupovém místě.

„Jsem za celou kabinu rád, že jsme ten zápas zvládli se ctí. Přestože byl Real v první půli jednoznačně lepší a my jsme byli ustrašení, celá druhá půle v nás zanechala dobrý dojem,“ uvedl trenér hostí Jiří Žilák.

Český tým se musel obejít bez zraněného kanonýra Tomáše Kepla a distancovaného Václava Svobody, kterého na místě pravého beka nahradil Denis Plecitý. A právě z tohoto prostoru podnikal Real v prvním dějství jeden výpad za druhým, rychlý přechod do útoku měl především po útočných standardních situacích hostí.

„Kepl se Svobodou nám určitě chyběli, patří k tahounům,“ připustil Žilák.

Už v páté minutě odtáhl rychlý brejk neudržitelný Alberto a Miguel Baeza Pérez měl po jeho ideální přihrávce dost času a prostoru na to, aby pohodlně otevřel skóre. Na plzeňskou bránu se pak valil jeden útok za druhým, jenže skvělý gólman Richard Mařík vše pochytal, a držel tak svůj tým ve hře.

„Nevím, jestli to byl můj životní výkon, ale určitě patřil mezi nejlepší. Zachytal jsem si hodně,“ smál se Mařík.

Po přestávce se pak strhla hotová přestřelka, když během osmi minut padly čtyři góly, po dvou na každé straně. Za Plzeň dvakrát vyrovnávali střídající hráči Šimon Gabriel a Kryštof Krátký, jenže favorit si vzal vždy vedení okamžitě zpět. A udržel jej až do konce, neboť Krátký v další šanci překopl s gólmanem i bránu.

„Když se Real Madrid bojí o výsledek, je to určitě úspěch, protože to se každému jeho soupeři nepovede,“ dodal Gabriel, letní posila ze Sparty.

UEFA Youth League pro fotbalisty do 19 let - 3. kolo:

Skupina G:

Real Madrid - Viktoria Plzeň 3:2 (1:0)

Branky: 5. Baeza, 57. Park, 62. Rodrigues - 54. Gabriel, 58. Krátký. ČK: 83. Ruiz (Real).
Sestava Plzně: Mařík - Plecitý (46. Gabriel), Hranáč, Míka, K. Žilák - Pek (66. Řezáč), Petr, Šulc - Pihrt (71. Pecháček), Selnar, Hezoučký (46. Krátký). Trenér: J. Žilák.

AS Řím - CSKA Moskva 3:1 (2:0)

Tabulka:

1. Real Madrid 3 3 0 0 10:4 9
2. Plzeň 3 1 1 1 7:7 4
3. AS Řím 3 1 0 2 7:8 3
4. CSKA Moskva 3 0 1 2 3:8 1

Plzeň proti Realu Madrid! Jak bitvu s fotbalovým kolosem vidí fanoušci?
Video se připravuje ...

Plzeň poprvé na Santiago Bernabéu. Na tréninku si vyzkoušela slavný stadion
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud