Jan Vacek
4. prosince 2018 • 14:16

Stramaccioni po Spartě: Odmítl Baku, jednal s Aston Villou i Udine

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to téměř na den osm měsíců od momentu, kdy vedení Sparty odvolalo trenéra Andreu Stramaccioniho. Italský kouč, který v minulosti prošel i Interem Milán, je od té chvíle bez angažmá. Navzdory tomu, že mu na stole ležela nabídka z Něftči Baku a hovořilo se rovněž o zájmu Aston Villy a Udinese.



Stramaccioni přišel do Sparty v létě roku 2017, měl být nositelem projektu internacionalizace, který největší český klub nastartoval. Zasadil se o příchod celé řady zahraničních hráčů, na hřišti to ovšem nefungovalo.

Pražané neuspěli v kvalifikaci o Evropskou ligu, v lize na podzim nabrali obrovskou ztrátu na Plzeň. Když po zimní přestávce nepřišlo zásadní zlepšení, byl Stramaccioni po domácí remíze 1:1 se Zbrojovkou ve třetím jarním kolem odvolán.

Od té chvíli zůstává bez angažmá. Během letošního léta od něj ovšem nebyl daleko. Navzdory neúspěšnému působení v Česku o něj zájem byl. „Od Něftči Baku měl Stramaccioni konkrétní nabídku, on však preferoval Aston Villu a Udinese,“ uvedl pro deník Sport italský novinář Luca Bianchin z prestižního listu Gazetta dello Sport.

Portál tuttomercatoweb.com začátkem června informoval o tom, že byl Stramaccioni opakovaně v kontaktu se zástupci Aston Villy, ti v něm podle informací anglických médií viděli nového Marca Silvu, který v Anglii vedl Hull City, Watford a nyní úspěšně působí v Evertonu.

Na konci minulé sezony však klub podržel ve funkci Stevea Bruce. Po špatném vstupu do probíhajícího ročníku však byl Bruce odvolán a Ital se znovu vrátil do hry. Byl jedním z možných adeptů, tradiční ostrovní klub ale nakonec ukázal na Deana Smithe.

I proto bývalý trenér Sparty stočil veškerý zájem na Udine. „Jednání probíhala, nakonec ale nedošlo ke shodě na podmínkách, za jakých by Stramaccioni v klubu působil,“ konstatuje Bianchin. Udine, kde již Stramaccioni v sezoně 2014/2015 působil, proto na začátku července převzal trenér Julio Velazquez.

Stramaccioni, jenž má v Praze stále byt a často tu pobývá, tak zůstává i nadále bez angažmá. Změnit to může zimní přestávka, kdy by se 42letému rodákovi z Říma mohly narýsovat další možnosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud