31. prosince 2018 • 11:50

Silvestrovské derby: Slavia – Sparta 5:6 a 5:5. Rozhodl Lafata, zářil Skácel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví internacionálové Sparty porazili v Silvestrovském derby Slavii 6:5 gólem nováčka Davida Lafaty z penalty v poslední 50. minutě. Červenobílým nepomohly ani čtyři branky Rudolfa Skácela. Letenští navázali na loňské vítězství 9:4 a ve 33. ročníku tradiční exhibice na konci roku si připsali teprve osmou výhru. V utkání veteránů nad 45 let se po hattricku slávisty Luboše Kozla zrodila remíza 5:5.



Sparta si v derby internacionálů nad 35 let v posledních dvou letech mírně vylepšila bilanci, kterou má jinak stále výrazně příznivější s 21 výhrami Slavia. Letenští posílili ofenzivu o nejlepšího střelce ligové historie Lafatu a stále aktivní hráč Olešníku v krajském přeboru ozdobil návrat do rudého dresu hned ve čtvrté minutě vedoucím gólem.

Za pět minut sice srovnal z dorážky Rudolf Skácel, ale ve zbytku úvodního poločasu, který se hrál na 25 minut, dominovala Sparta. Její hru režíroval stále aktivní ligový hráč Mladé Boleslavi Marek Matějovský. Po jeho přihrávce nejprve zblízka doklepl míč do opuštěné branky Luděk Stracený a pak se prosadil Václav Koloušek.

Matějovský po pauze ozdobil ve 34. minutě svůj výkon i gólem, když zblízka s přehledem překonal gólmana Václava Wintera, jednoho ze tří nováčků ve slávistickém dresu. Vedle něj si premiéru v červenobílých barvách odbyli Jiří Bílek a Mario Lička.

Slávisté se ale nevzdali a závěr zdramatizovali. Skácel dvěma góly v 38. a 40. minutě snížil na 3:4 a pak nejhezčí brankou dne, krásným lobem, srovnal Ivo Ulich. Vzápětí poslal Spartu znovu do vedení Koloušek, ve 48. minutě odpověděl opět neudržitelný Skácel, ale poslední slovo měli přece jen Letenští. Lafata proměnil penaltu za tři rohy a připravil sparťanským fanouškům na závěr roku aspoň trochu radosti po nevydařeném podzimu ligového týmu.

Derby veteránů hrané na 2x20 minut přineslo v 16. ročníku už osmou remízu. Hattrickem k ní přispěl slávista Kozel, který proměnil dvě penalty. Oba týmy nastoupily poprvé se sedmi hráči v poli a za červenobílé si zahrál i reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

Šilhavý to má stále v noze. Sám se nemůže dočkat kvalifikace o Euro
Video se připravuje ...

Spartě jsem rozjel autobus, smál se Kuka po Silvestrovském derby
Video se připravuje ...

Lafata o Spartě i Rosickém: Nevím, jestli má nějakou pravomoc. Snad přijdou na to, co s tím dělat
Video se připravuje ...

Bílek sundal sako a z kanceláře šel bránit Lafatu. Má pořád fýzu, všiml si
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud