Martin Mls
9. září 2019 • 04:40

Legendy stále vynikají! Nedvěd s Poborským na Sigmě létali, Koller pálil

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připomínalo to sladký návrat v čase. Dirigent Pavel Nedvěd rozdával akurátní pasy, čiperný Karel Poborský utíkal obráncům a kanonýr Jan Koller nastřílel čtyři góly. Exreprezentační výběr trenéra Karla Brücknera ovládl exhibiční Zápas století nad legendami olomoucké Sigmy 9:2. „Zahrát si proti Nedvědovi a dalším bylo úžasné. Sami jste viděli, že i my mladší jsme s nimi měli co dělat,“ poklonil se hvězdám někdejší olomoucký záložník Ladislav Onofrej.



Hrát v exhibici na půl plynu? „Kdepak,“ usmál se záložník Vladimír Šmicer . S kumpány válel jako za starých časů, Brücknerův tým postavený na hráčích z bronzového EURO 2004 už po první půli vedl 5:0.

„Myslím, že jsme hráli fakt naplno. I když fanoušci přijdou na exhibici, chtějí vidět co nejlepší fotbal. A když nehrajete naplno, ani si to tak neužijete,“ vykládal Šmicer. „Měli jsme výhodu, že jsme měli mladší tým než Sigma, za kterou hrálo spoustu legend. Pro ně to asi moc nepříjemné nebylo, když jsme proti nim takhle lítali. Méďa s Poborákem jezdili nahoru dolů a Dino Koller dával góly, nádhera!“

Šmicerovi a spol. táhne na padesát, ale nepoznali byste to na nich. Nejvíc byla vidět trojice Nedvěd , Poborský , Koller, která měla podíl na většině z devíti gólů jejich týmu. „Tihle tři udělali největší rozdíl. Honza Koller podržel míče a rozbíhaly se od něj všechny útoky. Ale nebylo to jen o něm, bylo složité je všechny zachytávat,“ vyprávěl olomoucký záložník Ladislav Onofrej. „Sami jste viděli, že i naše mladší generace s nimi měla co dělat,“ poznamenal 40letý asistent ve druholigovém Prostějově.

Slavnou smečku nevykolejila ani týmová večeře vpředvečer zápasu, která byla překvapením pro brzy osmdesátiletého kouče Karla Brücknera. „Nějaké pivko padlo, ale dneska to na place nebylo znát,“ usmál se Šmicer. „Bylo vidět, že jsme nic nezapomněli. Rychlost sice už v našem věku není taková, ovšem s míčem se pořád cítíme dobře. Víme o sobě jako před lety, Sigma to s námi měla těžké.“

Výsledek ale v Olomouci nebyl důležitý. Hlavním cílem nedělního odpoledne bylo oslavit sté narozeniny Sigmy a vzdát hold trenérské legendě Brücknerovi. „Obojí se povedlo, bylo fajn u toho být,“ shodli se Šmicer s Onofrejem.

Karel Brückner a Pavel Nedvěd na oslavách 100 let od založení Sigmy Olomouc
Karel Brückner a Pavel Nedvěd na oslavách 100 let od založení Sigmy Olomouc

Na Andrově stadionu se vzpomínalo. Brückner by mohl do Juventusu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud