17. září 2019 • 15:53

Inter - Slavia 4:0. Sešívaní mladíci na úvod Youth League nestačili

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladí fotbalisté Slavie svůj vstup do UEFA Youth League nezvládli. V Miláně podlehli sešívaní hráči do 19 let svým vrstevníkům z Interu Milán 0:4. V sešívaném dresu se představila brazilská posila vršovického klubu Joao Felipe. Pražané dvakrát inkasovali z pokutového kopu. 



Svěřence Martina Hyského postihla velká komplikace už v úvodu. Brankář Jan Sirotník musel už v šesté minutě střídat. Nahradil ho sedmnáctiletý Slovák Jakub Surovčík a vůbec si nevedl špatně. Vytáhl přízemní střelu beka Piroly a i technickou ránu Gianneliho mířící pod břevno.

Góly

Domácí: 29. Esposito, 58. Esposito, 78. Oristanio, 90+1. Vergani

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pozzer – Youte, Ntube, Pirola – Persyn (65. Squizzato), Gianelli (85. Vaghi), Agoume, Schiro (75. Oristanio), Burgio (65. Colombini) – Vergani, Esposito (75. Fonseca)

Hosté: Sirotník (7. Surovčík) – Hošek, Vincour, Štětka (75. Matys), Kosek – Vít (59. Zinhasovič) – Douděra, Vaněk (75. Křišťan), Červ, Felipe (46. Zeronik) – Toula

Karty

Domácí: Esposito, Squizzato

Hosté: Hošek, Vaněk, Štětka, Zeronik, Matys, Hošek

Rozhodčí

Birsan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Urzică (ROU)

Stadion

Stadio Ernesto Breda, San Giovanni

Přesto se Italové dostali do vedení. Ve 29. minutě si domácí Sebastiano Esposito naběhl na dlouhý centr do vápna, obtočil se kolem beka a chladnokrevně zakončil.

V sešívaném dresu se po přestupu z Palmeiras předvedl Brazilec Joao Felipe a byl u nejnebezpečnější červenobílé akce prvního poločasu. Prohnal se středem pole a zkoušel uličku na nabíhajícího útočníka Toulu, přihrávka neprošla jen o pár centimetrů. A tak slávisté zakončili první poločas bez střely na branku a se skóre 0:1. Brazilec, který byl v závěru první půle ošetřován, už po přestávce nenastoupil.

Na čtyřtisícovém stadionu na severu Milána se o atmosféru staralo několik fanoušků z Česka, kteří si Youth League nadělili jako předkrm před večerním zápasem Ligy mistrů. Krátce po přestávce, ale mohli sledovat souboj, po kterém obránce David Štětka dostal žlutou kartu a kopala se penalta. Tu Sebastiano Esposito bezpečně proměnil.

Hattrick nicméně mladý Ital nedal, 20 minut před koncem ho Armando Madonna šéfující lavičce dorostu Interu vystřídal. Sešívaní se sice tlačili do zakončení, ale Zenorik na chytrý lob za obranu těsně nedosáhl. To na druhé straně si na střelu navedl míč 16letý Gaetano Oristanio a zamířil přesně k tyči.

V závěru ještě dostal červenou kartu obránce Pražanů Michal Hošek, takže Slavia nedosáhla ani na čestný úspěch, naopak z dalšího pokutového kopu uzavřel skóre na konečných 4:0 Edoardo Vergani. Příště se sešívaní v UEFA Youth League představí 2. října v domácím prostředí proti Dortmundu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud