23. října 2019 • 16:20

Slavia - Barcelona 0:4. Domácí mladíci bojovali, ale góly střílel soupeř

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na triumf s Dortmundem fotbalisté Slavie do 19 let nenavázali, ve třetím duelu UEFA Youth League na domácí půdě v Horních Počernicích padli s Barcelonou 0:4. Domácí mladíci odehráli s favoritem vyrovnaný první poločas, ten druhý začali velkou šancí, následně ale dostali rychlý gól a soupeř pak přidal ještě další tři branky.



Slávisté nenavázali na minulé nečekané vítězství 1:0 doma nad Dortmundem a po polovině skupiny klesli na poslední místo čtyřčlenné tabulky. Podruhé ze tří zápasů utrpěli debakl 0:4, stejným poměrem podlehli i na úvod v Miláně Interu. Do další fáze postoupí první dva týmy skupiny, Slavii v příštím utkání čeká 5. listopadu odveta v Barceloně.

Góly

Domácí:

Hosté: 48. Fuente, 51. Mortimer, 60. Jardi, 73. Fuente

Sestavy

Domácí: Markovič – Douděra, Matys, Zinhasovič, Kosek (C) – Červ, Křišťan, Vaněk (65. Langhamer) – Joao Felipe (65. Janoušek), Toula (77. Kneifel), Zeronik (77. Alijagić)

Hosté: Tenas – Sergi Rosanas (77. Altimira), Ntite Muken, Medina, Balte Martinez (67. Gomes Silva) – Antonio Jesús, Sanz (67. Rico Pico), Gonzalez – Jardi (67. Barry), Mortimer, De La Fuente (79. Soldevila Puig)

Karty

Domácí: Křišťan, Kosek, Červ

Hosté: Rosanas, Sanz

Rozhodčí

Donatas Rumšas – Dovydas Sužiedėlis, Gevork Arakelian (všichni LTU)

Stadion

Tréninkové centrum Xaverov

Návštěva

1300 diváků

Mladí slávisté přežili v úvodu šanci katalánského favorita a ve zbytku první půle byli dokonce mírně aktivnější. V největší možnosti selhal těsně před pauzou Joao Felipe, který už v domácím poháru nastoupil i za A-tým. Sám před brankou trestuhodně přestřelil.

I druhý poločas začal slávistickou šancí, ale hned vzápětí po chybě Felipeho otevřel skóre Konrad De La Fuente. V 51. minutě po brejku zvýšil Nils Mortimer a po hodině hry překonal gólmana Markoviče, který už také hrál za "áčko", povedenou střelou z hranice vápna Jardi. De La Fuente si pak pohrál s dvěma obránci a v 74. minutě zpečetil výhru hostů.

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud