4. listopadu 2020 • 06:45

Maradona se zotavuje po operaci! Krvácel do mozku, teď ho čeká pozorování

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová hvězda Diego Maradona se zotavuje po úspěšné operaci. O tom podle agentury Reuters dnes informoval Maradonův osobní lékař. Jeden z nejlepších fotbalistů v historii musel podstoupit zákrok kvůli krvácení do mozku. Před klinikou se shromáždila asi padesátka jeho fanoušků, kteří nadšeně přivítali zprávu o úspěšném průběhu zákroku.



"Krevní sraženinu se mi podařilo odstranit a Diego na operaci reagoval velmi dobře," sdělil Maradonův neurochirurg a osobní lékař Leopoldo Luque reportérům čekajícím před nemocnicí společně s fanoušky. "Další fází je pozorování," uvedl Luque a upřesnil, že operace trvala asi 80 minut.

Zákrok byl podle Reuters riskantní kvůli celkovému zdravotnímu stavu fotbalové legendy, přestože Luque se o něm vyjádřil jako o "rutinní operaci".

Fotbalista byl původně v pondělí přijat na kliniku Ipensa v La Plata, kde trénuje prvoligový klub Gimnasia y Esgrima, kvůli tomu, že byl dehydrovaný, zesláblý a velice unavený. Odtud byl převezen do nemocnice Olivos poblíž Buenos Aires.

Maradona se naposledy objevil na veřejnosti v pátek v den 60. narozenin. Už tehdy působil unaveným dojmem. Předtím byl několik dní v karanténě kvůli kontaktu s osobou vykazující příznaky koronavirové nákazy. Lékař odmítl, že by se aktuální Maradonovy problémy týkaly koronaviru.

Diego Maradona podle argentinských médií musí na akutní operaci
Diego Maradona podle argentinských médií musí na akutní operaci

"Nebyl v dobrém psychickém stavu a to mělo dopad i na jeho fyzické zdraví. Není na tom tak dobře, jak by mohl být a jak vím, že by mohl být. Potřebuje pomoc a teď je na to ten správný čas," řekl v pondělí argentinským médiím Luque.

Maradona strávil v minulých letech v nemocnicích hodně času, často v důsledku svého bouřlivého životního stylu, který ho provázel už od dob aktivní kariéry. V roce 2004 byl například v nemocnici se srdečními a respiračními problémy souvisejícími s užíváním kokainu. Později se dvojnásobný mistr italské ligy s Neapolí podrobil odvykacím kúrám kvůli závislosti na drogách a alkoholu. Loni v lednu byl hospitalizován s vnitřním krvácením do břicha.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud