2. února 2008 • 00:00

Fotbalové rozhodčí Královce a Járu zbili do bezvědomí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví rozhodčí Pavel Královec a Jaroslav Jára, který na konci loňského roku ukončil kariéru, se stali v rozmezí několika týdnů obětí brutálních útoků.



Fotbaloví rozhodčí Pavel Královec a Jaroslav Jára, který na konci loňského roku ukončil kariéru, se stali v rozmezí několika týdnů obětí brutálních útoků. Oba sudí, kteří na sebe na podzim upozornili nepovedenými výkony v prvoligových zápasech, byli podle deníku Sport po napadení v bezvědomí. Incidenty řeší policie.

Rozhodčí tvrdí, že oba případy nejspíš nemají s fotbalem nic společného. Járu, který byl donedávna českou jedničkou na mezinárodní listině rozhodčích, zbili v listopadu v Plzni. "Dostal jsem po hubě, byl jsem v bezvědomí. Prostě mě přepadli a řeší to policie," řekl Sportu Jára, který se loni v říjnu postaral o skandál, když v duelu Ostravy s Mladou Boleslaví chybně vyloučil hostujícího Tomáše Sedláčka po jedné žluté kartě. "Ale ten útok s tím neměl nic společného. Já ten útok nedávám do souvislosti ani s fotbalem, ani s tím, co se stalo Pavlovi," uvedl Jára.

Královce zbili útočníci na začátku ledna před jeho firmou v Domažlicích, utrpěl otřes mozku a přeražení nosu. "Možná si mě s někým spletli," uvedl Královec, který stejně jako Jára tvrdí, že neví, proč se stal obětí násilí.

Královec hrubě chyboval v prosincovém utkání Slavie s Mladou Boleslaví a komise rozhodčích mu následně zastavila činnost na šest zápasů. Svazoví funkcionáři odmítají možnost, že by oba násilné útoky souvisely s fotbalem. "Ani při nejbujnější fantazii si nedokážu představit, proč by někdo dělal takovou věc, kdyby měla mít spojitost s fotbalem," řekl Sportu místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál. Ve stejném duchu se vyjádřil šéf komise rozhodčích Luděk Macela. "Kde bychom to byli, kdyby někdo někoho nechal zbít kvůli fotbalu?" prohlásil.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud