3. června 2021 • 22:05

Fotbalové volby: Fousek novým šéfem FAČR! Šmicer ani Tvrdík neuspěli

Vstoupit do diskuse
36
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto! Novým předsedou Fotbalové asociace ČR se stal Petr Fousek. Dlouholetý funkcionář při volbách na valné hromadě v Nymburce ve druhém kole hlasování porazil bývalého reprezentanta Karla Poborského a ve funkci nahradí končícího šéfa Martina Malíka. Do výkonného výboru se nedostali také další reprezentant Vladimír Šmicer, který neuspěl s kandidaturou na místopředsedu, ani šéf mistrovské Slavie Jaroslav Tvrdík. Projděte si volební ONLINE na iSport.cz.



 

Výkonný výbor FAČR

Předseda: Petr Fousek.

Místopředseda za Moravu: Jiří Šidliák.

Místopředseda za Čechy: Jan Richter.

Předseda řídící komise za Čechy: Martin Drobný.

Předseda řídící komise za Moravu: Pavel Nezval.

Členové za Čechy: Václav Andrejs, Tomáš Neumann, Rudolf Řepka.

Členové za Moravu: Vladimír Kristýn, Radek Zima.

Členové za kluby první a druhé ligy: Dušan Svoboda, Adolf Šádek.

Volby vedení FAČR ONLINE>>>

ONLINE PŘENOS - Volby vedení FAČR
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Karel Poborský Karel Poborský Martin Malík Martin Malík Ondřej Škvor, redaktor Sportu Ondřej Škvor, redaktor Sportu Petr Fousek Petr Fousek Radek Špryňar, redaktor Sportu Radek Špryňar, redaktor Sportu Roman Berbr Roman Berbr Vladimír Šmicer Vladimír Šmicer Výsledky voleb Výsledky voleb
Obnovit
Zprávy ze dne 15. 4. 2021
20:21
15. 4. 2021
 

Prachaticích to bylo taky nesmírně těsné. Dosavadní předseda Jiří Trněný o jeden hlas obhájil dosavadní mandát a zůstává předsedou hodně sledovaného okresu. Dlouholetý odpůrce Romana Berbr odrazil snahy protikandidáta Pavla Hodiny, za nímž stály některé nespokojené kluby. Trněný zvítězil 11:10, ve výkonném výboru má jeho "křídlo" většinu.

Zprávy ze dne 15. 4. 2021
19:20
15. 4. 2021
 

Drama v Táboře vyznělo pro jednoho z předních lídrů Fevoluce! V okresních volbách zvítězil s počtem dvaceti hlasů Tomáš Maruška, o jeden méně získal dosavadní předseda Josef Skalák, který okres vedl deset let.

Zprávy ze dne 15. 4. 2021
19:01
15. 4. 2021
 

Petr Junek, sympatizant Fevoluce, je novým předsedou OFS Semily. Protikandidáta neměl. Dosavadnímu místopředsedovi odevzdalo hlas všech 25 přítomných delegátů. "Jsem spokojený i se složením výkonného výboru. Došlo k malinké obměně, což je ale jen ku prospěchu věci," krátce uvedl Junek pro iSport.cz. Na minulé valné hromadě v roce 2017 volil jeho okres Petra Fouska, nikoli Berbrova kandidáta Martina Malíka.

Zprávy ze dne 15. 4. 2021
09:29
15. 4. 2021
 

Ze 76 okresních valných hromad zbývají už jenom čtyři. Z toho tři proběhnou dnes. Poslední se koná 21. dubna ve Strakonicích.

Prachaticích dojde na vyhrocený souboj. Dosavadní předseda Jiří Trněný, dlouholetý oponent Romana Berbr, si i v časech jeho moci dokázal obhájit svůj post. Nyní mu ovšem některé nespokojené kluby postavily do cesty svého kandidáta Pavla Hodinu a mají reálnou šanci na úspěch.

Táboře chtějí být předsedou tři muži. Dosavadní předseda Josef Skalák, který okres vede už deset let. František Anděl, dlouholetý předseda okresního STK a funkcionář FC Táborsko. Tomáš Maruška, přední zástupce Fevoluce.

Semilech se očekává klidnější průběh. Na předsedu se hlásí Petr Junek. Dosavadní místopředseda, který se však s Petrem Herzem už dělil o předsednické pravomoci. Junek se počítá k sympatizantům Fevoluce. Na minulé valné hromadě v roce 2017 volil jeho okres Petra Fouska, nikoli Berbrova kandidáta Martina Malíka.

Vstoupit do diskuse
36

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud