29. března 2021 • 10:35

Kellnerova (†56) stopa ve sportu. Slavia i kůň za 250 milionů. Čech: Bylo mi ctí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva o tragickém úmrtí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56) zasáhla i do světa sportu. Přes svou společnost PPF byl majitelem televize O2 TV, která vlastní práva na českou fotbalovou ligu, soustrast rodině vyjádřila i Slavia, v níž měla PPF významný podíl mezi lety 1994 a 1997. Kellnerova dcera Anna je úspěšnou reprezentantkou v parkuru, v roce 2018 pro ni miliardář koupil koně Catch me if you can za čtvrt miliardy korun.



Petr Kellner byl majoritním vlastníkem investiční skupiny PPF Group, která se přes svou O2 TV Sport stala významným hráčem i ve fotbalovém dění - na placené televizi se od sezony 2015/16 začala vysílat první fotbalová liga, od roku 2018 má O2 TV práva na všechny zápasy.

Loni PPF prostřednictvím koupě společnosti Central European Media Enterprises (CME) získala několik východoevropských televizí včetně české Novy a jejích dvou sportovních kanálů.

V tradičním žebříčku TOP 50 mocných v českém fotbalu ho deník Sport vloni zařadil na patnácté místo. O2 TV vedená Markem Kindernayem má vysílací práva na ligu do sezony 2021/22 i předkupní právo na další dva ročníky, podílí se také na projektu VAR.

Nejbohatší Čech Petr Kellner (na snímku z 23. srpna 2020) zemřel 27. března 2021 při nehodě vrtulníku v aljašských horách
Nejbohatší Čech Petr Kellner (na snímku z 23. srpna 2020) zemřel 27. března 2021 při nehodě vrtulníku v aljašských horách

S fotbalem byl ale Petr Kellner spojený dlouhodobě, v letech 1994 až 1997 jeho PPF spoluvlastnila Slavii, o jeho opětovném vstupu do klubu se pak ale mluvilo i třeba v kritickém roce 2010.

Kellner, jehož majetek se odhaduje na 293 miliard korun, pocházel z Liberce, kde měl dál osobní vazby - i na místní hokejový klub. „Byl především významným podporovatelem mládežnického hokeje v Liberci. Vyjadřujeme upřímnou soustrast celé rodině a jeho blízkým,“ uvedli na Twitteru Bílí Tygři.

Jednou z největších a nejúspěšnějších osobností České republiky byl Petr Kellner podle bývalého brankáře Petra Čecha. „Bylo mi velkou ctí poznat ho osobně, byl výjimečně inspirativním člověkem. Chtěl bych touto cestou vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině,“ napsal k neštěstí současný sportovní poradce vedení londýnské Chelsea. I o Kellnerově vstupu do Blues se jeden čas spekulovalo...

Do sportu promlouval Petr Kellner i jako rodič. Byznysmenova dcera Anna Kellnerová je úspěšnou reprezentantkou v parkurovém skákání. V roce 2018 vzbudila pozornost koupě špičkového koně Catch me if you can, o kterého stála i dcera amerického miliardáře Billa Gatese .

Německý majitel desetileté klisny Paul Schockemöhle ji tehdy podle listu Bild odmítl za osm milionů eur (208 milionů korun) prodat. Uspěl až Kellner, který za klisnu zaplatil čtvrt miliardy korun. Partnerem Anny Kellnerové je další český miliardář (a majitel fotbalové Sparty) Daniel Křetínský, kterého Forbes řadí na třetí místo žebříčku.

Miliardář Petr Kellner spolu s dalšími čtyřmi lidmi nepřežil v sobotu 27. března nehodu vrtulníku na Aljašce, kde se skupinka vydala na tzv. heli-skiing. Informaci deníku New York Times a agentury AP potvrdila mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Příčina tragické havárie zatím není jasná. Více o Petru Kellnerovi čtěte zde »

Petr Kellner a jeho stopa ve sportu: práva na ligu na O2 TV Sport, chtěl kupovat akcie Chelsea
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud