17. ledna 2022 • 15:45

Aubameyang se vrací z Afrického poháru, po covidu má nález na srdci

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabonští fotbalisté Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalu a Mario Lemina z Nice svému národnímu týmu na africkém Poháru národů v nejbližších dnech nepomůžou. Oba hráči dostali povolení vrátit se do svých klubů, aby zde podstoupili důkladnější vyšetření srdce, na němž mají nález po prodělaném koronaviru. Gabon bez nich čeká v úterý důležitý závěrečný duel ve skupině C proti Maroku. Zda se oba hráči vrátí do případné vyřazovací fáze, není zatím jisté.



Dvojice gabonských hráčů byla sice minulý týden po negativních testech na covid-19 propuštěna z izolace, kvůli nálezům na srdci jim však lékaři nepovolili zasáhnout do pátečního utkání s Ghanou (1:1). Oba fotbalisté následně chyběli také nedělním a pondělním tréninku.

„Vzhledem k obavám lékařů, jsme se po dohodě s prezidentem federace a samotnými hráči rozhodli, uvolnit je zpět do jejich klubů, aby se zde mohli vyléčit,“ citovala agentura AFP trenéra Patrice Neveua.

Po utkání s Ghanou měli v dresu Gabonu pozitivní testy také náhradní brankář Noubi Fotso, levý obránce David Sambissa, záložníci Serge Ngouali s Denisem Bouangou nebo útočník Ulrick Eneme Ella.

Do týmu se naopak po izolaci vrátili obránci Gilchrist Nguema, Sidney Obissa, Lloyd Palun a útočníci Axel Meye s Kevinem Mayim.

Gabonu patří po dvou zápasech afrického Poháru národů druhé místo ve skupině C. O jistotu postupu se střetne v úterý s dosud stoprocentním Marokem. Díky tříbodovému náskoku na Ghanu stačí Gabonu k postupu z druhého místa i remíza.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud