30. března 2011 • 14:28

Do vedení hradeckého hokeje míří Hrdina a Hosták

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do vedení prvoligového hokejového klubu HC VCES Hradec Králové míří odchovanci hradeckého hokeje a bývalí reprezentanti Martin Hosták a Jan Hrdina. Na valné hromadě v polovině dubna by se měli stát členy nového představenstva klubu. ČTK to dnes řekl hradecký primátor Zdeněk Fink. Město v klubu drží přes 97 procent akcií.



Od Hostáka si klub slibuje například pomoc při možném vzniku hokejové mládežnické akademie v Hradci Králové. Fink v této souvislosti připomněl Hostákovo působení v komisi mládeže Českého svazu ledního hokeje.

Dalšími členy představenstva v klubu čtvrtfinalisty první ligy se mají stát vedoucí majetkového odboru magistrátu Ondřej Votroubek a podnikatel a sponzor klubu Martin Žítek. Jednoho zástupce bude mít v představenstvu občanské sdružení HC Lev Hradec Králové, které drží přes dvě procenta akcií klubu.

Dál v představenstvu mají zůstat náměstek primátora Martin Soukup, ekonomický náměstek Tepelného hospodářství Hradec Králové Jiří Jiroušek a Šárka Beránková ze společnosti ČEZ.

Obměnou projde i dozorčí rada klubu. Počet jejích členů by se měl snížit z šesti na pět. Nově by v ní měli zasednout Lubomír Štěpán a Jan Hoznedr. Odejdou Václav Vašata, Roman Zindulka a Pavel Rambousek.

Ke konci dubna také končí smlouva generálnímu manažerovi klubu Romanu Višňákovi. Nového generálního manažera by mělo vybírat až nové představenstvo. Operativním řízením klubu byl zatím pověřen sportovní manažer Robert Horyna.

Klubu podle dřívějších informací kvůli odchodu sponzorů hrozí pro příští sezonu výpadek příjmů ve výši asi sedmi milionů korun. To představuje asi 30 procent rozpočtu letošní sezony.

Klub chce o chybějící peníze na příští sezonu požádat město v rámci grantového řízení. Město klubu finančně pomohlo již loni, když mu formou navýšení základního kapitálu poslalo čtyři miliony korun.

Proti současnému stavu klubu začátkem února protestovali fanoušci. Při jednom utkání fandové z kotle opustili stadion. Žádali také odchod Višňáka a Soukupa z funkcí. Fanoušci vedení klubu vyčítají příliš nízké ambice, odchody klíčových hráčů i plané sliby postupu do extraligy.

Personální změny v klubu jsou zároveň prvními, které nové vedení radnice dělá od loňských voleb v městem vlastněných společnostech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud