30. března 2011 • 16:51

Vrchlabí nabízí k prodeji licenci na první ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů Vrchlabí nabízí k odkoupení licenci na první ligu a je tak možné, že klub zmizí z mapy účastníků druhé nejvyšší české soutěže. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je podle majitele Petra Dědka neuspokojivá podpora hokejového klubu, který se třikrát za poslední čtyři sezony dostal do čtvrtfinále play off, ze strany města.



"Nabídli jsme ke koupi licenci na první ligu," potvrdil Dědek serveru hokej.cz. Přál by si zachování hokeje ve východočeském městě i nadále, ale sám tuší, že se vše může ubírat zcela jiným směrem. "Budu velice rád, pokud se najde zájemce, který by pokračoval s hokejem ve Vrchlabí, ale velice pravděpodobně se první liga přesune do jiného města," uvedl.

K ráznému kroku ho přiměl přístup města, ačkoli zastupitelé schválili dotaci v téměř takové výši, o kterou klub stál. K úplnému vyrovnání podle vyjádření sportovního manažera Aleše Kmoníčka pro MfDnes scházelo přibližně 300 tisíc korun. Tento rozdíl sám o sobě nebyl důvodem Dědkova rozhodnutí, ale pověstnou poslední kapkou.

"Jde obecně o přístup města k hokeji. Rozhodnutí zastupitelstva byla poslední kapka, po níž mi došla trpělivost. Ukázalo se, že si řada zastupitelů neváží toho, že jsme lidem ve městě přinášeli zábavu," prohlásil Dědek.

"V pondělí jsem jednal se starostou, jemuž jsem poděkoval za spolupráci s městem, přestože jsem neměl dojem, že by všichni zastupitelé byli rádi, že hokej pro zdejší lidi dělám. Poté jsem své rozhodnutí oznámil na tiskové konferenci," dodal Dědek, který zároveň s licencí nabízí i hráčská práva.

Návrh klubu prý obsahoval několik bodů, které nebyly splněny bez výhrad. "Chtěli jsme smlouvu na tři roky, abychom nemuseli vždy v polovině sezony řešit, jak bude vypadat další sezona. Žádali jsme i o podporu mládeže," přiblížil Dědek. Smlouva ovšem byla podle všeho schválena jen na dva roky s podporou 7,8 milionu korun na provoz zimního stadionu a fungování mládeže.

Na licenci už prý mají Vrchlabští během krátké doby od svého rozhodnutí několik zájemců. "Jedná se o úplně čerstvou záležitost, ale dva nebo tři telefonáty už proběhly," uvedl Dědek, byť nechtěl konkretizovat, o které kluby jde.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud