22. února 2012 • 22:00

Třebíč uhájila účast v play off první ligy, jásá i Havlíčkův Brod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třebíče uhájili před trojicí dotírajících soupeřů poslední osmé postupové místo do play off. Pomohla jim k tomu výhra na 2:1 po nájezdech na ledě Ústí nad Labem, se kterým se utkají i ve vyřazovací části. Postup ze sedmého místa si pojistil Havlíčkův Brod vítězstvím 3:1 nad Benátkami nad Jizerou. V play off tak narazí na druhý Chomutov. Ve čtvrtfinále dojde ještě na souboje Olomouc - Benátky nad Jizerou a Jihlava - Hradec Králové.



Třebíč odolala tlaku Písku, Kadaně a Litoměřic, díky vítězným nájezdům za sebou všechny soupeře nechala o jediný bod. Na ledě suverénního Ústí vedla už od 83. sekundy díky Tomáši Vondráčkovi, avšak v přesilovce pět na tři srovnal v 10. minutě Roubík. Na další branku čekali fanoušci až do nájezdů, které rozhodl Dolníček.

Sedmou příčku vybojoval Havlíčkův Brod na hřišti šestých Benátek, které už měly jistotu play off. Do dvougólového vedení poslal domácí Rebely útočník Roman Vondráček, brzké snížení Kopice už nic nezměnilo, naopak Havlíčkův Brod pojistil výsledek trefou do prázdné branky.

Litoměřicím na postup nestačilo pohodlné vítězství 3:0 na stadionu posledního Mostu. Hosté rychle získali dvoubrankový náskok, který ještě pojistili ve druhé třetině třetí brankou. Trápící se Mostečtí nedokázali proměnit trestné střílení ani přesilovku pět na tři, po zápase však panoval smutek na obou stranách.

Postup měl naopak ve svých rukách Písek, který však vybojoval jediný bod v Chomutově za porážku v nájezdech 2:3. V úvodu třetí třetiny si hosté v rozpětí tří minut vybudovali dvoubrankový náskok, jenže Severočechům k vyrovnání stačila minuta a půl, přičemž druhý gól vstřelili v oslabení.

Základní část soutěže zakončí čtvrteční dohrávka Olomouce a Hradce Králové, která však v případě jakéhokoliv výsledku nezmění pořadí v tabulce. Olomouc zůstane třetí, Hradec pátý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud