24. října 2012 • 21:14

Boleslav zdolala dalšího prvoligového soupeře a drží vedení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi vévodí i po 15. kole tabulce první ligy. Čtyřbodový náskok před druhým Ústím nad Labem si udrželi díky domácímu vítězství 4:1 nad Šumperkem, Ústí zdolalo 5:2 v derby Kadaň. Benátky nad Jizerou utrpěly debakl 0:9 na ledě třetí Olomouce.



Mladá Boleslav přivítala doma svého jediného přemožitele z první čtvrtiny základní části a díky dnešnímu triumfu již dokázala porazit všechny týmy v soutěži. Svou vítěznou sérii prodloužila na třináct zápasů.

Přitom duel se Šumperkem pro Středočechy začal nepříjemně, protože hosté se díky protiútoku zakončenému Finsterlem ujali ve 13. minutě vedení. Ještě do první přestávky však otočil skóre dvěma přesilovkovými brankami Pabiška a po bezgólové druhé třetině uklidnil domácí gólem na 3:1 ve 47. minutě Demel, který v poslední minutě ještě přidal čtvrtou branku.

Hokejisté Ústí sice v krajském derby s Kadaní přišli během osmi minut druhé třetiny o dvoubrankový náskok, svým druhým gólem v zápasu je ale poslal do vedení vzápětí Čermák. Ještě před koncem prostřední třetiny zvýšil Tůma, který vítězství domácích osm minut před koncem pojistil.

Další tradiční derby v Třebíči ovládla Jihlava v poměru 5:1. Do vedení se sice dostali z úvodního náporu díky Vondráčkovi domácí už v 5. minutě, o devět minut později však vyrovnal od modré Jaroš a základ jasného vítězství položil po pěti minutách druhé třetiny tečí Filip. O zbývající branky se postarali Pekárek, Vincenc a Čachotský.

Třetí Olomouc s uzdraveným navrátilcem Jiřím Dopitou, který nastoupil v letošní sezoně poprvé, si na domácím ledě poradila s rolí favorita a rozstřílela Benátky nad Jizerou. Herní převaha Hanáků se projevila až v druhé třetině, kdy třemi brankami navýšili rozdíl už na 4:0.

Ještě větší exhibici ze strany Olomouce nabídla třetí třetina. V poslední dvacetiminutovce se ještě postupně prosadili Řípa, Rác, Herman, Cartelli a Diviš. Brankář Halász uhájil čisté konto a domácí tak slavili vítězství 9:0.

První hokejová liga - 15. kolo:
Mladá Boleslav - Šumperk 4:1 (2:1, 0:0, 2:0), Třebíč - Jihlava 1:5 (1:1, 0:1, 0:3), Ústí nad Labem - Kadaň 5:2 (2:0, 2:2, 1:0), Beroun - Most 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0), Hradec Králové - Havlíčkův Brod 3:5 (0:1, 2:2, 1:2), Olomouc - Benátky nad Jizerou 9:0 (1:0, 3:0, 5:0), Písek - Litoměřice 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0).

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud