15. ledna 2013 • 10:30

Dopita má přednost, brusle dostal dřív. Díky nim zase hraje

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na první pohled na nich nic extra k vidění není. Přesto jsou to brusle, které pro české fanoušky udržely u hokeje jednu velkou legendu! Jiří Dopita (44) je nejstarším hrajícím olympijským vítězem z Nagana a platí to tak i v roce patnáctého výročí od slavného zlata, přesto leccos už napovídalo tomu, že i Dopita s hokejem sekne. Opak je pravdou.



Všechno byla otázka zvyku. V bruslích současné výroby ostřílenému útočníkovi otékaly nohy, byl mrzutý, v sezoně odehrál jen dva zápasy. Teď má ale model na sezonu 2013/14 a září spokojeností. Už se těší, jak své Olomouci pomůže v play off první ligy do baráže a pak se pokusí zaútočit na extraligu!

Jiří Dopita ukazuje své nové brusle, které dostal přednostně a díky nim může hrát
Video se připravuje ...

„Je to vidina pro všechny mančafty, pro nás samozřejmě taky. Ale to je ještě daleko,“ řekl Dopita po středečním zápase proti Benátkám nad Jizerou, který Olomouc vyhrála 2:1 v prodloužení a udržela druhé místo v tabulce.

A hned taky promluvil o svých bruslích, díky kterým zase hraje. Jsou z Ameriky a sehnal je na předváděcí akci v Chomutově, kde si je objednala i řada jiných hráčů. Zádrhel byl v tom, že šlo o model pro další rok. Tak dlouho Dopita čekat nemohl.

„Někteří kluci, nevím kolik, měli to štěstí a dostali je už na tuto sezonu. Jsem mezi nimi a jsem za to rád. Vypadá to, že si na ně zvyknu a že to bude dobré,“ pochvaluje si.

Takže žádný konec. Zatím chce Dopita hrát zápasy doma, postupně bude ale jezdit s Olomoucí i ven. Aby byl v kondici na play off. „Už nemusím myslet na to, jestli v oblouku spadnu nebo ne. Můžu myslet jen na hokej, hrát ho hlavou,“ dodává spokojeně.

Rozhovor s Jiřím Dopitou čtěte v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud