10. dubna 2015 • 04:20

Bývalý manažer Kladna: Jágr se těžko shání, takhle se klub řídit nedá

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dopadlo Kladno v první lize, mrzí bývalého sportovního manažera klubu Martina Vejvodu stejně jako majitele Jaromíra Jágra. Ten v úterním rozhovoru pro Sport vyjádřil znepokojení nad spoustou věcí. Pokračování rytířské ságy se však dál nese ve stejném duchu, jaký je shodil hluboko do podhradí.



Nikdo neřídí každodenní chod klubu, nikdo k tomu nedostal příslušné kompetence. Nejčerstvějším případem je hledání nového trenéra. Jágr sice přes noviny vzkázal, že by rád na střídačce viděl Jindřicha Lidického, musí se však počkat, až se útočník Floridy koncem dubna vrátí ze zámoří.

„Jedna věc je někoho angažovat a druhá řešit různé věci. Bez kompetencí to ale nejde. A musejí je mít i trenéři. Jaký systém hrát, kdo nastoupí. V tom jednoznačně neměli volnou ruku,“ shrnuje Vejvoda, jenž se proti Jágrovi ohradil na Facebooku.

Na svém profilu napsal toto: „1. po sestupové sezoně (poslední zápas byl 20. 4.) se majitel ukáže na zimáku až koncem července! 2. po sestupu se vymění asistenti, ale hlavní trenér ne! 3. do sezony se vstoupí se 7 obránci s průměrným věkem 22,5 let!!! 4. není nikdo, kdo by řídil každodenní chod klubu – jeden z výsledků je odpočet bodů.“ Jeho vyjádření olajkovali i bývalí kladenští hráči, například Jiří Tlustý, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák.

Věty, které na facebook umístil bývalý sportovní manažer Kladna Martin Vejvoda Věty, které na facebook umístil bývalý sportovní manažer Kladna Martin VejvodaFoto Facebook

Radim Vrbata vlastní třetinu klubu v Mladé Boleslavi. Střelec Vancouveru však vkládá důvěru do dalších lidí, kteří mají pravomoce spoustu věcí rozhodovat během sezony bez něj, závažnější věci vždy konzultují společně. V Kladně to takhle nefunguje, poslední slovo má Jaromír Jágr.

„Přitom je těžké ho sehnat. Když mi bylo řečeno, že budu mít na starost sportovní stránku, tak se to nestalo. Pamatuji třeba zápas v Prostějově, kdy nebyl přístup některých hráčů odpovídající. Bez ohledu na to, jak byla před sezonou podceněna obrana, jsem byl přesvědčený, že má přijít nejen pokuta, ale že by si někteří zasloužili dokonce vyhodit nebo přeřadit o soutěž níž. Ale bez svolení majitele to nešlo udělat,“ vrací se.

Když Jágr něco řekne, má to váhu. „Přes léto se do práce v klubu aktivně zapojoval, což bylo jen dobře. Jakmile však odletěl do zámoří, měli jsme svázané ruce. A tak se to dělat nedá,“ pokračuje Vejvoda, jemuž bylo vyčteno, že se snažil znepokojivý problém v obraně řešit z titulu své funkce sám. V listopadu loňského roku ho právě takové důvody dovedly k tomu, že rezignoval.

„Do sezony jsme vstoupili se sedmi obránci s věkovým průměrem 22 a půl roku. K tomu se dva zranili. Přivedl jsem Lukáše Kužela, což je srdcař a bojovník. Pro klub nepředstavoval žádný drahý nákup. Pak mi bylo řečeno, že jsem porušil interní pravidla,“ líčí Vejvoda. „Bylo mi řečeno, že jsem zodpovědný za sportovní úsek, ale ve skutečnosti to tak nebylo,“ dodává.

Růžička potvrdil, že chce Jágra. Na hvězdu se těší i případní spoluhráči
Video se připravuje ...

Nový Jágrův dvojník Drápalík: V kabině kamionu má hokejovou šatnu!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud