28. července 2015 • 10:39

Kladno hlásí urostlou posilu. Přichází Nash, bývalý bek Montrealu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V uplynulé sezoně se Kladnu nepodařilo opustit druhou nejvyšší českou hokejovou soutěž a zamířit do extraligy, boj ale nevzdává a v sezoně následující se o postup pokusí znovu. Pomoci by měla i nejnovější posila přímo z Kanady, zkušený obránce Brendon Nash, který před lety krátce oblékal dres slavného Montrealu Canadiens.



Osmadvacetiletý Nash už se do svého nového působiště těší. "Jsem rád za možnost poznat Českou republiku a hrát za Kladno," napsal si před pár hodinami na svůj Twitter. V Česku ale zatím není, rodák z městečka Kamloops ještě před odletem do Evropy totiž chystá svatbu.

Angažmá v klubu, jehož majitelem je hokejista Jaromír Jágr, pro něj bude úplně novou zkušeností. V zámoří hrával v AHL a také v nižší ECHL, mimo Spojené státy ale nikdy nepůsobil. "Beru to jako něco nového, novou šanci i příležitost poznat svět, jiný hokej, hráče i mentalitu. A samozřejmě jsem slyšel o Praze, protože se říká, že je to jedno z nejhezčích měst na světě," řekl v krátkém rozhovoru pro klubový web.

Nash si také samozřejmě je velmi dobře vědom, kam míří. O svém novém klubu si leccos zjistil. "Vím, že klub vlastní Jaromír Jágr a že má obrovskou, téměř stoletou tradici. Kladenský hokej má dobrý zvuk. A od angažmá nečekám nic jiného, než že budeme vítězit a zkusíme postoupit do extraligy," sdělil o ambicích pro příští měsíce.

A co mohou fanoušci od nové posily čekat? Především kvalitní defenzivu. Nash sice do NHL nikdy draftován nebyl, přesto díky vydařené sezoně 2010/2011 ve farmářském týmu Montrealu v Hamiltonu do nejlepší soutěže světa nakoukl. A možná by v ní v tuto chvíli i hrál, nebýt zranění ramene z následující sezony, které ho vyřadilo na celý ročník.

Nash pak dál bojoval v AHL v barvách Hamiltonu, San Antonia, Charlotte a Hartfordu a pro sezonu uplynulou zvolil angažmá v ECHL v dresu Bakersfieldu. Tam se se 24 body stal druhým nejproduktivnějším bekem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud