Adam Sušovský
29. října 2015 • 18:53

Kontumace! Motor přijde o šest bodů, chyba ho stála první místo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic výsledkově dominují první lize, v tabulce však padají dolů. Může za hloupá chyba, kvůli které vedení soutěže kontumuje výsledky vítězných zápasů v Benátkách (4:1) a s Havířovem (6:1) ve prospěch soupeřů. Motor přišel o šest bodů a v tabulce se propadl za Kladno a Slavii na třetí místo.



Zbytečný přehmat. Nepozornost. Šest cenných bodů Motor ztrácí kvůli přehmatu sportovního úseku klubu, který na svazu řádně nezaregistroval smlouvu hráče Martina Semráda, a ten tak do zmíněných zápasů nastoupil neoprávněně.

„Je hráč Motoru, ale letos hostuje v Táboře. Smlouvu jsme mu nenabídli a jen nám vypomáhal v době, kdy jsme měli velkou marodku. K dodatečné registraci jeho smlouvy nedošlo a teď za to musíme pykat. Situace nás mrzí,“ omlouvá se fanouškům pro klubový web provozní ředitel Motoru Petr Sailer, jenž je za celou situaci zodpovědný.

Čtyřiadvacetiletému obránci na konci poslední sezony vypršela smlouva, a protože s ním Motor dál nepočítal, novou nedostal. Ve chvíli, kdy ho ale bylo potřeba a přišel povolávací rozkaz z druholigového Tábora, vedení jihočeského klubu na registraci smlouvy úplně zapomnělo.

„Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna," kaje se na webu Sailer.

Podobná událost přitom Motoru v minulé sezoně pomohla v lize ke druhému místu po základní části, tehdy v závěru sezony přišlo o body Kladno, a to pak Rytíře stálo místo mezi nejlepšími čtyřmi týmy soutěže a možná i vytoužený postup do baráže o extraligu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud