12. ledna 2016 • 18:00

Proč v Kladně šijí do Jágra? Je jim do toho ho..., říká Straka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to dva týdny, co skupina bývalých známých kladenských hráčů vydala ostré veřejné prohlášení, které nabádá majitele prvoligových Rytířů Jaromíra Jágra, aby se začal lépe starat o svůj klub. Veterán Floridy je majoritním vlastníkem Kladna a skupina kolem Pavla Patery tvrdí, že se klub ocitl v potížích, které je nutné okamžitě řešit.



Na Jágrovu obhajobu vyrazil na stránkách deníku Sport Martin Straka, bývalý dlouholetý spoluhráč české hokejové ikony. Sám vlastní extraligovou Plzeň a dokáže se dobře vžít do Jágrovy pozice. „Mně ta záležitost celá připadá jako nesmysl. Mám jen zprostředkované informace, nerad bych to víc komentoval. Ale ať si to zkusí na vlastní kůži. Nejlepší je něco psát do novin a nedávat do toho ani korunu ze svýho. To se pak píše parádně. Já říkám: Vyndej svoje peníze, dej je do hokeje a pak si do toho mluv, jak chceš,“ říká Straka natvrdo.

V prohlášení tzv. kladenských patriotů přitom zaznívá jasný apel Jágrovi, aby začal sjednávat nápravu. „Vyzýváme majoritního vlastníka kladenského hokeje, aby urychleně našel funkční model jeho fungování, bez porušování pravidel a s respektem vůči jeho hlavnímu sponzorovi a platným smluvním vztahům. V případě, že to bude nutné, jsme připraveni se na tomto řešení a jeho realizaci i aktivně podílet,“ stojí ve výzvě, kterou podepsali František Kaberle starší, František Kaberle mladší, Otakar Vejvoda starší, Pavel Patera, Milan Nový a Václav Sýkora.

Vrcholem může být donucení Jágra k vystoupení z klubu

Podle informací deníku Sport stojí v pozadí akce kladenský primátor Milan Volf, jejím vrcholem může být donucení Jágra, aby vystoupil z klubu. „Jsme patrioti kladenského hokeje, v kterém jsme strávili mnoho let a kterému vděčíme za významné mezinárodní úspěchy na nejvyšší úrovni. Ve vší úctě ke kariéře Jaromíra Jágra mladšího nám není ani trochu lhostejná situace, do které se nyní kladenský hokej dostal,“ stojí dále v prohlášení, upozorňujícím na nesrovnalosti v účetnictví klubu a při čerpání městských dotací, které však Jágr odmítá.

Straka je vůči Paterovi a spol. poměrně nekompromisní. „Oni vůbec netuší, jaké to je vést takový klub, co všechno to obnáší. Ať si nejdřív poslechnou druhou stranu, než začnou vykládat něco o tom, co někde slyší. Hlavně jim je do toho je úplný hovno, když do klubu nic nedávají,“ tvrdí plzeňský boss. „Ať si to převezmou, nastrkají tam svoje peníze a dělají si to podle svého,“ radí patriotům.

Minulý týden v pátek se město (minoritní vlastník – 30 procent) dohodlo s Jaromírem Jágrem na tom, že se koncem ledna dostane ke kontrole účetnictví.

Kvůli údajným pochybením v hospodaření Rytířů radnice před několika měsíci pozastavila placení provozu stadionu, radní přesto nedávno rozhodli, že Kladno opět náklady platit bude. Primátor Milan Volf podle ČTK už dříve uvedl, že kontrola účetnictví potrvá několik týdnů. Na dohodu vlastníků čeká také svolání valné hromady kladenského hokeje. Na něm by měl být jmenován jednatelem společnosti zmiňovaný Pavel Patera.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud