18. února 2016 • 16:42

Budějovice mění trenéra. Hokejisty převezme na play off Bělohlav

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový trenér Petr Rosol končí předčasně na střídačce prvoligových Českých Budějovic. Vedení Motoru se jej rozhodlo odvolat s ohledem na nevydařený závěr základní části, kdy Jihočeši prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a v tabulce klesli na třetí místo. V play off mužstvo povedou Radek Bělohlav, Martin Štrba, Roman Turek a jako konzultant bude u týmu působit i Aleš Kotalík.



Hlavním koučem bude Bělohlav, který byl doposud Rosolovým asistentem. Motor již v minulosti jako hlavní kouč vedl. "Vzhledem k výkonům, které rozhodně neměly stoupající tendenci, a také k výsledkům zejména ve čtvrté čtvrtině jsme se rozhodli s okamžitou platností odvolat trenéra Petra Rosola," uvedl generální manažer Stanislav Bednařík.

Změnou na trenérském postu chce vedení klubu zároveň dát impulz týmu před čtvrtfinálovou sérií play off, ve které České Budějovice narazí na Přerov. "Jsme si vědomi toho, že to není zcela koncepční řešení, ale abychom měli šanci dosáhnout cílů, které jsme si předsevzali, museli jsme dát mužstvu silný impulz. A tím je pro nás nový trenérský tým," dodal Bednařík.

Jedenapadesátiletý Rosol vedl České Budějovice od prosince 2013 a loni s nimi postoupil do baráže o extraligu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud