Martin Tomaides
5. září 2016 • 20:15

Budeme dělat potíže každému soupeři, varuje kapitán Slavie Mikulík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia před novou sezonou představila nového kapitána. Pětatřicetiletý útočník Milan Mikulík už v kariéře má něco odehráno a do pozice titulovaného lídra si ho zvolila sama hráčská kabina. "Vždycky se snažím jít do všeho naplno a nic nedělám napůl," řekl zkušený forvard, který věří, že se pražský tým dostane až do baráže.



Uplynulý ročník jste začal v běloruském Grodnu a barvy Slavie oblékl až v listopadu. Byl po skončení sezony plán zůstat v pražském týmu?
"Od začátku se mi tu moc líbilo. Během ročníku jsme měli nějaké strasti, ale dali jsme se dohromady a hráli jsme až do baráže. Letos je cíl stejný. I když boj Kladna, Českých Budějovic, Jihlavy a nás bude boj čtyř týmů o dvě místa. Na Slavii jsem spokojený, směr, kterým se vydává klub, se mi líbí."

Jiné nabídky jste neměl?
"Popravdě jsem to neřešil. Už v play off za mnou přišli trenéři a sportovní manažer Luděk Bukač s otázkou, zda bych měl zájem pokračovat. Takže jsme se ústně domluvili a rovnou jsem se připravoval, že budu dál ve Slavii."

Příprava se Slavii i vám osobně vyvedla, že?
"To ano a mám z toho dobrý pocit, ale soutěž je o něčem jiném. Hned ve středu nás čeká těžký zápas proti Českým Budějovicím a i to nám napoví, jakým směrem všechno půjde. Máme mladé a dravé mužstvo a myslím si, že budeme dělat pohybem potíže každému soupeři. Snad to ukážeme už od prvního zápasu a budeme výhry nabalovat na sebe."

Poprvé v kariéře vám na dres našili kapitánské "céčko". Mění se tím pro vás role v šatně?
"Když je potřeba, tak si v kabině něco řeknu. To jsem ale dělal i uplynulé roky v Boleslavi, kde jsem byl v šatně s Davidem Výborným. Spíš je to o tom, že jsem ten typ hráče, který za každé situace okolí dokáže navést k tomu, že se všechno dělá naplno a nic nejde napůl. Touhle cestou chci jít."

Médii nedávno prolétla kauza o insolvenci Slavie, ale vedení mužstva všechny potíže popřelo. Chodí vám tedy výplata v termínu?
"Od té doby, co jsem ve Slavii, se nezpozdila ani jednou. V jiných týmech často nějaký zádrhel byl, ale tady jsem ho ještě nezažil."

Jak šatna situaci vnímala?
"Noviny čteme všichni, takže se nás to dotklo. V kabině jsme si o tom s klukama povídali, ale ututlali jsme si to mezi sebou a neřešili to. Věříme vedení klubu, že vše vyřeší a snažíme se věnovat jenom hokeji."

Takže vedení s vámi o tom mluvilo?
"Chodily k nám zprávy, jak se všechno vyvíjí a co se bude dít, ale my se k tomu moc nechceme vyjadřovat. Sami nevíme, jak to bylo a já bych vám pak řekl třeba něco, co ani nemusí být pravda. My jen čekáme na středeční zápas a těšíme se na něj."

Slavii viditelně věříte, jaké dva týmy podle vás vybojují baráž?
"Tipuju nás a myslím, že nás doplní Jihlava."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud