7. září 2016 • 12:57

WSM Liga startuje. Potáhne Kladno lajna tří veteránů? Jak to bude se Slavií?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník druhé nejvyšší české hokejové soutěže je tady. Týmy z WSM ligy se budou opět prát o to, aby zabojovaly o šanci dostat se do extraligy. Otázek ohledně toho, jak se bude sezona vyvíjet, je vždy mnoho. Teprve v jejím průběhu však bude jasno. Zde je pět bodů, které budou v průběhu ligy poutat největší pozornost.     



Kdo je favoritem WSM ligy v nové sezoně?
V roli klubů, které si vyslouží baráž o extraligu, je hned několik. Kdo se do této pozice staví, je rozhodně tým z Kladna, který přes léto výrazně posílil. Velké ambice má znovu i českobudějovický Motor. Mnoho se může očekávat i od týmů, které minulou sezonu hrály o extraligu, což byla Slavia a jihlavská Dukla. Zajímavé bude i sledování ligového nováčka z Frýdku-Místku, kterému se dostalo velké pomoci od extraligového Třince.

Bude za Rytíře válet lajna tří veteránů?
Nejedná se o klasickou pohádku Jana Wericha, ale o složení prvního útoku Kladna. Během léta se totiž povedlo kladenskému kouči a klubové ikoně Pavlu Paterovi přivést do svého mužstva tři velezkušené odchovance. Po letech se do mateřského klubu vrací střelec Petr Ton a elitní centr Jiří Burger, které doplňuje ještě defenzivně laděný útočník Petr Tenkrát. Tato kombinace nezní vůbec špatně, že? Nezbývá nic jiného, než se nechat překvapit.

Jak to vlastně bude se Slavií?
Do samého začátku ligy se dlouho nevědělo, zda vůbec bude pražský celek hrát. V médiích se hodně mluvilo o klubovém krachu. Na předsezonní tiskové konferenci však toto tvrzení vyloučil Luděk Bukač mladší, sportovní manažer Slavie. "Splnili jsme všechna kritéria pro účast ve WSM Lize. Hrát budeme a to je nejpodstatnější," řekl Bukač. V novém ročníku si tak Slavie zahraje a opět chce mít jen ty nejvyšší cíle.

Pomohou Motoru do extraligy posily z Kanady?
Minulé play off, které vlivem mnoha zranění nevyšlo, je zapomenuto. Do nového boje o extraligovou baráž jdou České Budějovice s novým trenérem Antonínem Stavjaňou a duem Kanaďanů, kteří v létě do Motoru přišli. Jedná se o beka Mitchella Fillmana a autora zlatého gólu z MS 20 v roce 2009 Angela Esposita. Vedení může znovu očekávat velkou návštěvnost. Více jak 3750 míst totiž bylo obsazeno permanentkáři.

Jak si povede šestnáctiletý brankářský talent z Jihlavy?
Do baráže se Dukla Jihlava dostala především díky skvěle chytajícímu mladému gólmanovi Jakubovi Škarkovi. Vysloužil si tak pozvánku do reprezentačního výběru osmnáctiletých. A ani náhodou nezklamal. Naopak. Jako první brankář v historii vyhrál s českým národním týmem Ivan Hlinka Memorial Cup. Do nového ročníku WSM ligy tak nastupuje v Jihlavě jako gólman číslo jedna. Dokonce má i vyřízené střídavé starty ve Spartě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud