Michal Koštuřík
9. října 2016 • 04:40

Tragikomedie! Slávisté se hodili marod, juniory dojal potlesk soupeřů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může být ještě hůř? Válka v hokejové Slavii, ve které vyhlásil spolumajitel Vladimír Pitter útlumový ekonomický program a snaží se zbavit minimálně půlky kádru, se přesunula na led. Kompletní seniorský tým odmítl odjet na zápas v Prostějově, borci z áčka se kvůli kritické situaci v klubu do jednoho hodili marod. Do hry tak museli junioři. „Tohle si klub s takovou tradicí nezaslouží, je to nedůstojné,“ klopil zrak obránce Filip Zderadička, jenž v 19 letech vedl tým jako kapitán, po porážce 0:13.



Mladíci v dresech áčka s přelepenými jmenovkami byli v posledních minutách dojatí a zároveň strašně smutní. Dřeli za Slavii, ale věděli, že na soupeře absolutně nemají. Jejich snaha a bezmoc v jednom vzbudily soucit.

„Kluci lezli z ledu a měli slzy v očích,“ potvrdil asistent Jan Srdínko. „Na konci nám tleskali protihráči i fanoušci. Bylo to dojemné,“ popsal Zderadička, jenž nastoupil ke svému druhému duelu v lize.

V tomto směru byl za mazáka, nezkušenějšího hráče mužstva. Ukázkový příklad toho, jak hluboko Slavia klesla. „Není to hezký,“ povzdechl si. „Nechtěli jsme, aby z toho byla velká ostuda. Myslím, že se nám to povedlo. Jen škoda té třetí třetiny,“ líčil bek, který se nezachoval jako starší parťáci a omluvenku od lékaře si neopatřil.

„Jsem v pořádku, byl jsem připravený hrát,“ vyprávěl u kabiny po unikátním výprasku. „Vůbec netušíme, co bude dál. Spíš jsme doufali, že sezona skončí postupem do extraligy. Jsem na straně hráčů,“ přiznal.

Sobotní tiskové prohlášení hráčů HC Slavia Praha
Sobotní tiskové prohlášení hráčů HC Slavia Praha

Zatímco hlavní kouč Milan Razým zápas prostál víceméně nezúčastněně opřený na střídačce o plexisklo, pokyny udílel jeho pobočník Srdínko. „Co si budeme vykládat. Kluci hráli ve dvanáct jeden zápas a za pár hodin druhý. V zátěži pracuje hlava úplně jinak. Dvě třetiny odmakali, ve třetí už se kupila chyba na chybu, ale těžko se jim to dá vyčítat. Naopak jsme je pochválili a poděkovali jim. Udělali maximum, zahráli si velký hokej,“ líčil asistent.

Ve středu má Slavia hrát v Českých Budějovicích. „Musíme věřit, že se to zlomí k lepšímu,“ řekl obránce Zderadička. „Kluci byli u doktora. Uvidíme, jak tohle všechno dopadne,“ pokrčil rameny Srdínko. Všichni hráči přece nemocní nejsou… „To mi něco podsouváte. Nepřísluší mi vyjadřovat se k tomu, jestli je někdo nemocný nebo ne,“ bránil se asistent otevřenému komentáři.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud