10. října 2016 • 09:41

Manažer Bukač ve Slavii končí: Hráči se potýkají se sociálními problémy

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Slavie padá stále hlouběji do propasti. Hráči se postavili proti členu představenstva Vladimíru Pitterovi, který chce v klubu zavést redukční dietu, ze své funkce teď odstoupil i sportovní manažer Luděk Bukač mladší.



„Jako sportovní manažer „A“ mužstva dospělých, jsem došel k závěru, že za současné situace, kdy se naprostá většina hráčů potýká s velkými sociálními problémy a nejistou budoucností, nejsem schopen toto mužstvo řídit a ovlivňovat, tak aby podávalo odpovídající sportovní výkony,“ napsal Luděk Bukač v tiskovém prohlášení, kterým oznámil, že Vladimíru Pitterovi poslal v pondělí výpověď.

Člen představenstva, který klub řídí, v pátek oznámil, že Slavia musí šetřit a přehodnocuje sportovní cíle pro tuto sezonu. Chtěl se zbavit většího množství hráčů, kteří podle něho mají nadstandardní podmínky. Hokejisté se proti tomu ohradili a vyzvali naopak k odstoupení Pittera. Poté neodjeli do Prostějova k zápasu první ligy, jako důvod uvedli virózu.

Bukač ve svém prohlášení napoak vyzdvihl profesionální přístup hráčů, z nichž někteří prý absolvovali letní přípravu i bez smlouvy, a tedy bez výplat. „Minulý týden při osobních pohovorech neřekl jediný hráč, že by chtěl odejít z klubu, pokud to nebude nevyhnutelné,“ uvedl.

Vladimír Pitter ve svých vyjádřeních sportovního manažera nařkl, že i jeho interpretace finančních problémů v kabině mohla způsobit současnou krizi. Bukač to popírá a dodává, že s členem představenstva a faktickým šéfem klubu prý fungoval v pořádku.

„Od začátku mého působení jsem měl bezproblémovou spolupráci s členem představenstva Vladimírem Pitterem. Pokud šlo o finanční informace, jež se týkaly „A“ mužstva, vždy jsem bezodkladně tyto informace tlumočil mužstvu, kapitánovi a celému realizačnímu týmu,“ ujišťuje Bukač.

Za hokejovou Slavii nastoupili v Prostějově junioři. Po prohře 0:13 jim tleskali soupeři i fanoušci.
Za hokejovou Slavii nastoupili v Prostějově junioři. Po prohře 0:13 jim tleskali soupeři i fanoušci.

Tomu prý také vadilo sobotní nasazení juniorů do prvoligového duelu v Prostějově, kam hráči áčka neodjeli a opatřili si omluvenky od doktora. „Jsem garantem sportovního a výchovného procesu pro rodiče mládežnických hráčů. Ze sportovního hlediska se mi příčí nechat hrát naše juniory dva zápasy během osmi hodin, z mého pohledu je to i za hranicí sportovní etiky. Nechci nést jakoukoliv zodpovědnost za zranění, k nimž může při takovémto zatížení dojít,“ dodal jako další důvod své výpovědi.

Junioři zvládli v Prostějově se ctí odehrát dvě třetiny, v té poslední dostali devět gólů a prohráli 0:13. Po zápase jim pak tleskali soupeři i prostějovští fanoušci, někteří mladíci debakl obrečeli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud