Pavel Ryšavý
11. října 2016 • 04:40

Já měl ledvinovou koliku, řekl lídr Slavie. Dragoun nechce válku, ale hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu oficiálně marodili, v pondělí se hokejisté Slavie sešli na tréninku aspoň ve dvanácti lidech. „My, co jsme byli na ledě, bychom asi měli hrát ve středu v Budějovicích. Pokud se ještě něco nestane,“ naznačil útočník Michal Dragoun, jeden z lídrů čtvrtého týmu první ligy.



Sportovní manažer Luděk Bukač o víkendu prozradil, že kompletní tým neodjel do Prostějova kvůli tomu, že dva hráči měli problémy s kolenem a zbytek dostal virózu. Proto bylo tak málo hokejistů i na tréninku v Edenu.

Na první pohled to spíš ale vypadalo jako odveta na prohlášení Vladimíra Pittera, že Slavia nastoupí jinou cestu, spořivější. Několik dražších hráčů čeká výměna, jiní zůstanou, ale hrozí, že se jim upraví podmínky.

„Ale nevytočilo nás to,“ odmítl Dragoun. „Kabina se k dané situaci jen po nějaké domluvě chtěla vyjádřit, neměli jsme dopředu žádné informace. Odehráli jsme ve čtvrtek zápas a pan Bukač nám všechno přišel oznámit. Chtěli jsme na to zareagovat hromadně, že je to tak lepší, než aby každý vykládal do novin něco jiného. Vyšel bych z toho, že máme platné smlouvy a tak to je, proto jsme vydali prohlášení i my. Nechci, aby to byla nějaká válka přes noviny,“ dodal.

Jenže právě to se stalo.

Nejdřív prohlášení šéfa klubu, pak kabiny, pak zase šéfa klubu a nakonec blamáž v Prostějově, kterou si musela vytrpět slávistická juniorka. Nastoupila ke druhému zápasu během dne a domácí tým ji spláchl výsledkem 13:0.

Trenér Razým s torzem slávistického týmu na tréninku
Trenér Razým s torzem slávistického týmu na tréninku

S penězi není problém, ale cítíme nejistotu

„A vy víte, že jsme měli všichni virózu? Třeba já měl ledvinovou koliku,“ reagoval Dragoun na dotaz, že hromadná omluvenka kabiny těsně po Pitterově prohlášení, vypadá podivně.

„Nedokážu říct, jestli většina měla virózu, ale kluci jsou taky zranění. Máme nějaký styl hokeje a někteří kluci jsou na marodce, to je přeci normální. Že se někde řeklo viróza? Jen úplně o ní to není, máme i jiné problémy,“ pokračoval.

Sám by chtěl ve Slavii setrvat dál, netouží po tom ji opouštět: „Zřejmě zůstanu. Jestli mi trenéři dají ve středu důvěru, nastoupím v Budějovicích, jsem už v pořádku. Věřím, že se všechno narovná a vyřeší. Kdybych nevěřil, tak bych tu nebyl. Doufám, že všechno bude zase dobré.“

Pitter ve svém vyjádření píše, že k úsporným krokům zavelel proto, že nechce hráčům dlužit. V současnosti manko klubu se splatností k 20. září dělá vůči kabině 350 tisíc a týká se devíti hráčů.

„S penězi není problém. Jen všichni cítíme nejistotu, nevíme, co bude. Všichni musíme do 20. v měsíci zaplatit hypotéky, leasing,“ přiznal, že nejhorší je pocit, že se spoluhráči nevědí, na čem vlastně jsou a co se chystá dál. „Doufám, že se nic nebude řešit přes média, ale jasně nám v klubu řeknou, kdo bude pokračovat a kdo nebude,“ přidal.

Viditelně zklamaný, jak daleko celá situace v klubu dospěla. Uhladit vztahy a koncentrovat se výhradně na hokej nebude úplně jednoduché.

Další informace o hokejové Slavii najdete v úterním Sportu. Elektronickou verzi vydání včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud