14. března 2017 • 20:18

Kladno v problémech! S Jihlavou padlo i podruhé, Slavia srovnala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna se v play off první ligy ocitají opět po roce v nepříjemné pozici. V semifinále totiž na půdě Jihlavy prohráli i druhý zápas, tentokrát 1:4, a v sérii na čtyři vítěšzství prohrávají 0:2. Naopak Slavia dokázala napodruhé zvítězit na půdě favorita s Českých Budějovic 3:2 a srovnala krok.



Hokejisté Českých Budějovic šli do druhého semifinále play off s vědomím, že slávisty porazili čtyřikrát v řadě, čemuž také odpovídal úvod utkání. Na Pražany rázně nastoupili a vypracovali si několik slibných šancí, v koncovce byli ale nepřesní. Stejně jako slávisté, kterým po střele Jiřího Ryse překazila radost tyč.

První zásadní moment tak nastal až ve 13. minutě, kdy po tvrdém střetu Štěpána Hřebejka s Petrem Tejralem musel být hostující útočník odvezen do nemocnice s otřesem mozku. Za pár chvil proměnil domácí Žiga Pavlin přesilovku a tvrdou ranou poslal Motor do vedení.

Ve druhé části Slavia přidala a zápas otočila. Nejprve srovnal střelou mezi gólmanovy betony Václav Krliš, přesně v polovině utkání pak ranou do šibenice zužitkoval početní výhodu jeho parťák Václav Pletka. V 36. minutě se pak se štěstím prosadil další slávista Martin Šagát, tentokrát při hře čtyř proti čtyřem.

Jihočeši se snažili odpovědět velkým tlakem ve třetí části, na obrat to ale nestačilo. Výsledkem byl pouze kontaktní gól z hole Vlastimila Dostálka, který se v přesilovce prosadil ranou z úhlu. Do Prahy tak hráči Budějovic pojedou za vyrovnaného stavu série.

Druhé utkání série mezi Jihlavou a Kladnem se stejně jako pondělní duel proměnilo v bitvu mezi hvězdnými útočníky Rytířů a domácím gólmanem Miroslavem Svobodou. Hbitý brankář skvělým výkonem opět držel hosty na uzdě a inspiroval spoluhráče, kteří si vypracovali mnohem více šancí než v pondělí.

Tu první ale proměnili až v 25. minutě, kdy Josef Skořepa propálil vše před sebou. Následně sice mohlo být srovnáno, dravý Adam Kubík ale v úniku trefil pouze tyč. Středočeši si tak na první branku v sérii museli počkat do 37. minuty, kdy Svoboda inkasoval v oslabení po odrazu puku od zad jednoho z jeho spoluhráčů.

Ani tento okamžik ale hosty k výhře nenastartoval. V úvodu třetího dějství totiž hráli dvojnásobnou přesilovku i domácí, jimž prudkou ranou zajistil vítězství Jiří Říha. Triumf Jihlavy pak pojistili Filip Seman s Tomášem Jiránkem. Seman využil parádní přihrávku Čachotského, Jiránek zpečetil výsledek střelou do prázdné kladenské brány.

Jihlava - Kladno 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky: 25. J. Skořepa, 41. J. Říha, 56. F. Seman, 60. Jiránek - 37. Machač. Rozhodčí: Přikryl, Kika - Reich, Měkýš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4113. Stav série: 2:0.

Motor České Budějovice - Slavia Praha 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Branky: 6. Pavlin, 52. Dostálek - 27. Krliš, 30. J. Pohl, 36. Šagát. Rozhodčí: R. Svoboda, Sýkora - Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:9, navíc Bača (Slavia) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud