Jaroslav Kalina
30. srpna 2017 • 19:00

Nevídaný tah na Kladně! Jágrovi Rytíři budou mít v mužstvu dva kapitány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým Jaromíra Jágra mění staré pořádky. Kladenští hokejisté jdou do nové sezony se zajímavou novinkou v hierarchii kádru - kapitánské céčko budou nosit dva hráči. Hlavní kouč Rytířů Miloslav Hořava vybral do této role útočníky Jakuba Strnada a Davida Tůmu. "Chceme mužstvo držet při sobě a také, aby bylo ve vůdcovské roli zainteresováno co nejvíc hráčů," vysvětlil nový kladenský lodivod pro Kladenský deník.



Jeden lídr kabiny nestačil, a tak byl zvolen další. Klub Rytíři Kladno bude mít po odchodu ostříleného veterána Jiřího Burgera dva nové kapitány. Připadá vám to neobvyklé? Kladenským trenérům nikoliv.

Od tohoto neotřelého nápadu si slibují lepší týmové semknutí. Trenér Miloslav Hořava a jeho asistent Pavel Patera navíc hodlají kádr stabilizovat a chtějí v něm dělat změny pouze minimálně.

V NHL je zcela běžné, když klubový trenér nezvolí kapitána a místo toho vybere tři nebo čtyři asistenty, kteří se zhostí vůdcovské role. Kladenští však překvapili a určili duo borců s céčkem na hrudi, kteří si ho budou předávat na domácích a venkovních zápasech.

Domácím kapitánem byl zvolen tamní odchovanec Jakub Strnad. Rytíři od nové sezony budou sázet především na mládí a kladenské srdcaře. Z toho důvodu byl pětadvacetiletý útočník, který patří mezi základní pilíře Kladna, jasným kandidátem.

Vůdcem pro venkovní bitvy se stal o rok starší forvard David Tůma. Někdejší útočník Sparty nepatří mezi rodilé Kladeňáky. K Rytířům se dostal před rokem z Ústí nad Labem. Ze severu Čech si však rodák z Děčína přinesl pověst gólového kanonýra a v minulé sezoně jí v roli kladenského tahouna dostál. Není tedy divu, že se dostalo zrovna na něj.

Tato změna se netýká pouze kapitánů, ale i jejich asistentů. Trenér Miloslav Hořava nechal přišít áčko na dres dvojici útočníků a stejnému počtu obránců. Mezi zástupce kapitána patří útočníci Patrik Machač a Matěj Pekr. Z defenzivy se asistenty stali pověstný bourák David Štich a Petr Hořava. Na domácích utkáních by zástupce mělo dělat duo Machač-Štich. Venku pro změnu Pekr-Hořava.

   

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud